Европейската комисия постигна споразумение с Италия за бюджета на страната за 2019 година

Спецсъдът пусна под домашен арест Десислава Иванчева и Биляна Петрова

Песков: Доставките на системите Пейтриът няма да се отразят на споразумението на Москва с Анкара за С-400

Автомобил се преобърна по таван на бул. „България“ в Пловдив Пътник е пострадал и е откаран в болница

Гръцкият президент: Няма да приемем своеволни интерпретации на споразумението за името на Македония

Отхраднаха Аполон от Централна баня

Нови 5 метростанции след 9 месеца

Все още не е ясно дали ще бъде приета оставката на белгийския премиер

Авиомузей открива ученически членски клуб

Трамваите тръгват по „Графа“ утре

Цистерна с 30 тона гориво се преобърна на околовръстния път на Казанлък Периметърът е отцепен, за да се предотврати евентуален взрив

Млада актриса изнася уроци по секс

Правителството търси независим международен консултант за анализ на концесионния договор на ски зона Банско

Над 36 млн. лв. за пътища и сгради в Шуменско

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров се срещна със световния вицешампион по бойно самбо Денислав Златев

Расте интересът към села край курортите В сателитните селища цените са с 40-50% по-ниски

Предлагането на имоти в Боровец е ограничено.

Нараства интересът на купувачите към имоти в села в близост до големите курорти, казаха брокери. Например в района около Слънчев бряг има строителство към Кошарица и Тънково. Там също се изградиха затворени комплекси от къщи или малки блокчета. Те привличат не малък интерес, тъй като цените са много добри. В сателитните населени места, които са на 10-15 километра от основната атракция на курорта, цените може да са по-ниски с 40-50%.

Например в селата край Слънчев бряг имот може да се купи за около 300-350 евро на кв. метър. За района край Банско има офертни цени за около 200-250 евро на кв. метър. Край Боровец ситуацията е същата като цените са около 350 евро на квадрат. Същевременно в самия Боровец през първото тримесечие на годината цената надмина 700 евро на квадратен метър. Като основната причина за поскъпването на имотите в Боровец е фактът, че предлагането се изчерпва и по-малко оферти излизат на пазара.

През тази година се наблюдава тенденция на засилване на интереса към имоти край морето и то от български купувачи. След отдръпването на руснаците, сделките по морето спадаха в продължение на 2-3 години, сочат данните на Агенцията по вписванията. От края на миналата година обаче спадът беше прекратен и през първото тримесечие дори има сериозно нарастване на броя на сделките в Несебър. Очакванията са за ръст на сделките и в другите морски курорти. Подобен процес вече беше наблюдаван в зимните курорти, като ръстът на сделките започна от средата на миналата година.

Повишаване на сделките с имоти беше отчетен в Банско, Разлог, Самоков и Смолян. Този интерес на българите към покупка на ваканционен имот се пренася от зимните към морските курорти. В момента българите са основните купувачи край морето. През миналата година много българи проучваха пазара и оглеждаха имоти като сега се стига до конкретни сделки. Като цяло българите имат изявен интерес към покупката на имоти в южните курорти, но не липсва търсене на жилища и на север от Варна.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.