Рафтинг сезона в Пиринско стартира със стари цени, за 50 лева вдигаш адреналина

Рафтинг центъра в Симитли е в готовност за новия сезон. А първите лодки вече направиха сефтето и пробните спускания по 11 км.трасе на река Струма. Официален старт на сезона ще бъде на 24 март, а организатор е община Симитли  Х-клуб.

Търсачите на силни усещания ще плащат по старите цени, а те са 50 лева на човек. За първите смелчаци обаче ще има преференции и спускането ще излезе с 20% по-евтино.

За откриването на сезона ще има и  Балканския Рафтинг фестивал, ще  участват клубове от Сърбия, Македония, Румъния, Гърция.

Спускането в Кресненското дефиле трае между два и три часа по трасе  с дължина  11 км.

Всеки, който има желание да преживее водната емоция, получава пълна професионална екипировка за рафтинг- рафтинг лодка неопрен, яке за вода, каска, спасителна жилетка, гребло, боти за вода.

Най-нетърпеливите обаче вече започнаха спускания  по буйните води през Кресненското дефиле.

Рафтинг гидовете са сертифицирани инструктори и трип лидери, професионални водачи на рафт лодки в бързи води, клас 2 и 3 по Международната шестобалната скала сертифицирани от Международната рафтинг федерация.

Практиката до сега показва,че най-запалени рафтингари стават компютърните специалисти. А напоследък стана и модно големи фирми да правят тийм билдинг в лагера на рафтингарите.

„Адреналинът води деца и възрастни тук, най-малкият човек в лодката досега е дете на година и половина, а най-възрастният – на 78 години. С всяка година броят на мераклиите се увеличава, от пролетта до есента всеки уикенд идват много хора  да се пуснат с лодките по бързеите на реката. Децата от община Симитли също идват, искаме да ги запалим по спорта. Кметът на общината Апостол Апостолов винаги ни подкрепя, води тук чиновници на тиймбилдинг, има амбицията Симитли да се превърне в най-добрия национален рафтинг център. За целта обаче трябва да се изгради модерна база за нощувки, отдих и забавления на гостите, казват рафтингарите от   X-клуб.

В техния лагер има изграден и въжен парк за децата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Туризъм