Регионалният министър: Пасарелката на пътя Бургас – Созопол ще бъде изградена до лятото на 2018 г.

Пасарелката на пътя Бургас – Созопол до с. Атия ще бъде изградена до началото на лятото. Това каза регионалния министър Николай Нанков пред БТВ.

Във връзка с пешеходната пътека на пътя Бургас – Созопол до село Атия, където преди дни загина 16-годишно момче и дали ще има решение на проблема, министър Нанков заяви: „Решение на проблема ще има. Той не е единичен само за този участък. Държавата съобразно с ресурса, с който разполага ежедневно полага усилия – мога да дам десетки примери“. Министърът изказа съболезнования на близките на загиналото 16-годишно дете.

“Трябва да си дадем една ясна сметка - нито държавата натиска газта след ограничението 60 км, нито не спира и не натиска спирачката преди пешеходна пътека. Факт е, че имаме знаци, пешеходни пътеки. Факт е, че грубото нарушаване на Закона за движение по пътищата от години е тенденция в нашата страна“, обясни Нанков.

По думите му държавата трябва да предприеме доста по-радикални мерки в тази посока. „Не трябва да се достига до подобни трагични инциденти, за да се предприемат действие. За участъка при с. Атия веднага попитах колегите дали сме били уведомявани за сигнали, те твърдят, че не сме. Одит ще установи дали имаме искания за изграждане на пасарелка. Ще се понесе отговорността от съответните лица, ако не е отреагирано на сигнали. Започва проектирането на пасарелката, ще бъде изградена до началото на летния сезон. Съоръжението ще е тежко, говорим за 6 ленти, ще има асансьорни уредби – климатът е влажен, с обледяване през зимните месеци“, каза още регионалният министър.

 

Коментари

Задължително поле