Джип уби 16 годишен на пешеходна пътека

Момчето било отличник, мечтаело да учи в Швейцария

Джип уби 16 годишно момче на пешеходна пътека. Инцидентът станал рано сутринта в понеделник.

Тийнейджърът-Костадин идвал от село Атия и пресичал, за да се озове на спирката до Военно морската база, откъдето хващал автобуса за Бургас. Отсечката там е изключително натоварена и на нея са ставали много катастрофи, тъй като колите карат бързо по шосето Бургас- Созопол.

Точно този път пресичал по зебрата Костадин. Той е ученик в професионалната гимназия "Проф. д-р Асен Златаров" в морския град. Костадин бил буквално пометен от каращия бясно джип. Тялото му изхвърчало на 30 метра от пътя, казаха полицаи. Издъхнал е на място.

Шофьорът на джипа е Кирил Георгиев- бургазлия, който имал наследствен имот в Черноморец. В момента на инцидента бил със съпругата си. Идвал от Черноморец и явно бързал за работа.

Най-вероятната причина за огромната трагедия е секунда невнимание. 59 годишният водач първо казал пред полицаите, че отсреща го заслепили нечии фарове, затова не видял момчето. После твърдял, че джипът му поднесъл. По първоначални данни, не е употребил алкохол преди да седне зад волана.

"Костадин беше отличник. Искаше да учи в Швейцария", казаха съучениците му в понеделник. Децата плачеха и повтаряха, че не могат да повярват какво се е случило. Учебните им занятия бяха отменени.

Момчето е отгледано от баба си. Майка му е рускиня, а бащата- международен шофьор.

Предния ден вечерта /неделя б. а./, пак в Бургаско имаше още един инцидент. 46 годишна жена бе блъсната от Ауди, докато пресичала неправилно ул. "Захари Зограф" в квартал Долно Езерово. Оцеляла и е настанена в болница.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България