Регистриран е нов случай на грип в Бургаско

Пикът на грипа тази година се очаква в края на февруари, съобщи вчера епидемиологът проф. Тодор Кантарджиев. Досега имаше шест доказани случая - при деца.

Нов случай на грип е регистриран в Бургаско. Той отново от тип А, така нареченият свински грип, но при възрастен човек. Новият случай на грип в Бургаско е при жена на 65-годишна възраст от община Средец.

В сравнение с миналата година броят на заболелите от остри респираторни заболявания е наполовина в този период.Рано е за грипната вълна, казват специалистите, тъй като децата още са във ваканция и няма голямо струпване на хора, а и тази година грипната вълна закъснява в цяла Европа.

"Симптомите на грипа са мълнеоносни, те просто за 2 - 3 часа и обхващат тялото, започва с едно общо чувство за неразположение и за треперене на кожата, на костите, като че ли човек настръхва по един начин и започва сълзене от очите, секреция от носа, болки по кости, стави и мускули, главоболие и на третия час вече вирусите достатъчно са влезнали вътре и започва развитието на истинското заболяване", коментира д-р Евелина Трошанова, управител на Белодробна болница-Бургас.

Най-тежко грипът засяга децата и най-възрастните хора.

Коментари

Задължително поле