Реденото на жълтите павета приключва до другата седмица

Предстоят фугирането и тестване

Работата върви към приключване, над 95% от настилката е пренаредена, остава само в зоната на кръстовището с ул. "15-и ноември". Миналия път го казахме, най-важно за нас е качеството. Това заяви заместник-кметът на Столична община в направление „Обществено строителство“ Ангел Джоргов пред журналисти по време на проверка по пренареждането. 

"Тук има постоянно представители на надзора и Столичната община, както и техническите ръководители", обясни Джоргов. Казахме, че както на този булевард, така и на всички останали булеварди, на които има ремонти и стеснения, гоним срок от 15 септември, но не навсякъде това е възможно, посочи зам.-кметът.

"Даваме си сметка, че това е основен столичен булевард и пренареждането ще приключи съвсем скоро, срокът на проекта с договора за безвъзмездна финансова помощ е декември тази година", посочи Джоргов. Той допълни, че реденото на паветата ще приключи до другата седмица, след това остава да се фугира, маркира и да се направят няколко теста. По думите му всички материали се тестват както в лаборатория, така и на място. "Работата тук не спира нито събота, нито неделя", посочи зам.-кметът.

Ръководителят на строителния надзор инж. Тодор Тодоров обясни, че се спазва изцяло технологията по пренареждането на жълтите павета, утвърдена от работната група, назначена от Столична община. "Спазва се размера на фугите, паветата бяха предварително калибрирани в три размера, спазва се и поставянето през 10 метра на ограничители", посочи Тодоров. Той допълни, че се спазва и зърнометрията на пясъка, който се слага - единият вид е като подложка за паветата, а другият - за фугирането на паветата.

По думите на ръководителя сега предстои и трето по ред "фугиране-мокрене-фугиране", за да може максимално да се уплътнят фугите между отделните павета. Паветата са оригинални и са разделени на три размера, за да може да се спазва размерът на фугите, обясни Тодоров. 

За 15 септември успяхме да пуснем кръстовището на бул. "Симеоновско шосе" с бул. "Г. М. Димитров", снощи пуснахме и стеснението в кв. "Княжево" при бул. "Цар Борис III“, пуснахме преди два дни и бул. "Чепинско шосе", което също беше в ремонт, каза Джоргов. Той допълни, че е пуснато и движението на ул. „Искърско дефиле“, което по думите му е много важна артерия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия