Редовна линия Бургас-Истанбул по море

Снимка: Архив

Ще се водят преговори за катамаран със стабилизатор

Редовна линия по море Бургас- Истанбул ще стартира от догодина, вероятно през летния сезон. Цената в двете посоки за пасажер ще е 70-80 евро. Това съобщиха Пристанище Бургас.

Идеята бе посрещната с ентусиазъм от местни жители и туристи. До момента, най-голямата атракция за гостите на града е морската линия до остров "Света Анастасия", която се извършва с катамаран, със същото име. Туристи от цялата страна се стичат за да преживеят вълнуващото 40 минутно пътуване.

До Истанбул, плаването е 4 часа само в едната посока. От пристанището в морския ни град организираха пилотно пътуване по линията с катамаран във вторник, за да отчетат плюсовете и минусите, и да тестват катамаран с около 200-300 места.

Пилотното пътуване е успяло в едната посока. На връщане, от Истанбул, повечето пътници са се върнали с автобус през ГКПП Малко Търново. Причината-силен вятър и голямо вълнение подложили пакажерите на изпитание. На голяма част им прилошало, други се люшкали в страх да не излетят от борда.

Военни ни отклониха и плаването бе извършето по-навътре в морето, което бе една от причините за дискомфорта, обясниха от порта в Бургас.

В резултат, от опита от пилотния курс, ще се водят преговори за катамаран със стабилизатор, който да е още по-стабилен за бързо променящото се време и вълнение на морето.

Коментари

Задължително поле