Ремонтират осветлението на стадион „Ивайло“

image-0-02-05-c6831adedb4daacb87950ddaa81a8e46711ee7cf63557a988335df2a6da1d482-vРемонтът на осветлението на стадион „Ивайло“ във Велико Търново започва в четвъртък. Тогава ще бъде подписан протоколът и ще бъде разкрита строителната площадка, съобщи директорът на общинското предприятие „Спортни имоти и прояви“ Петко Павлов.

Реконструкцията е финансирана от Министерството на младежта и спорта след многократни разговори между кмета на Велико Търново Даниел Панов и министър Красен Кралев и след изготвен от общинската администрация проект.

Във вторник сутринта екип на фирмата, която спечели обявената от спортното министерство обществена поръчка, направи оглед на състоянието на стълбовете. По мнение на специалистите оценката е повече от добра, не са констатирани дефекти по метала и връзките между отделните конструктивни елементи.

Първият етап от работата предвижда алпинисти да свалят досегашната инсталация и останалото старо оборудване, след което започва премахване на корозирало покритие на мачтите и нанасяне на два слоя нова боя. Втората фаза включва окабеляването и монтирането на нови ел. табла, както и на 168 осветителни тела.

Срокът за ремонта на осветлението е 45 календарни дни след разкриване на строителната площадка. Очакванията са, че прожекторите ще заработят до края на септември.

Коментари

Задължително поле