Ремонтът пред НДК ще завърши в срок

Ремонтът на площада пред НДК да бъде завършен в срок, за да може софиянци да се радват на един по-красив център още през есента, обеща столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Реконструкцията с бюджет 4,7 млн. лв. започна на 26 юни и трябва да завърши в края на септември.

В момента на площада там се извършва цялостна подмяна на настилките, работи се и върху спиране на течовете. Вече 60% от старите плочи са извадени, и демонтажът продължава. Предстои поставянето на хидролизация, бетонова основа, отново хидролизация, още една защитна бетонова плоча и едва тогава ще бъдат подредени новите гранитни плочи, които вече са доставени, обяви кметът. По думите й, това пространство ще бъде изцяло обновено по проект, сходен с оригиналния вид на площада. Той се ремонтира за първи път откакто е построен. Това обяви кметът, опровергавайки твърдения, според които Столичната община за пореден път прави ремонт на тази зона.

От проф. Старчев

Критика към СОС за „1300 години България“

Проф. Валентин Старчев, чието дело е паметникът „1300 години България” заяви, че са спекулация твърденията на Столичния общински съвет, че демонтажът на монумента е съгласуван с него. На пресконференция той обяви, че е невярна тиражираната информация, че се е съгласил скулптурите от мемориала да бъдат свалени и преаранжирани в Националния исторически музей.

Кметът на София Йорданка Фандъкова пък заяви, че премахването на паметника пред НДК продължава. Обвиненията за нарушения на процедури и умишлено изоставяне на монумента от страна на собственика - Столичната община, са несъстоятелни, каза още Фандъкова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България