Рецидивист, осъждан 25 пъти, получи 1 г затвор за присвояване

След внесен в съда обвинителен акт от Районна прокуратура – Велико Търново осъдиха рецидивист на една година лишаване от свобода за присвояване. Н. А. е признат за виновен за това, че на 28 март тази година в с. Иванча, община Полски Тръмбеш противозаконно присвоил велосипед със скорости на стойност 53 лв. и сумата от 100 лв. – всички на обща стойност 153 лв., собственост на Т. Т.

Обвиняемият е осъждан двадесет и пет пъти за различни престъпления. След изтърпяване на последното си наказание лишаване от свобода често сменял работата си и мястото, където живее. През месец март 2019 г. прочел обява за работа във ферма в с. Иванча, и решил да отиде да работи там.

На 23 март Н. А. пристигнал в селото, където собственикът на фермата го настанил в къща в която да живее. Няколко дни след това обвиняемият работил във фермата. На 28 март сутринта го заболял зъб. Пострадалият работодател го закарал до зъболекар в гр.Полски Тръмбеш и заплатил лечението му. След оказаната му помощ през деня, Н.А. каза на шефа си, че имал спешна нужда от 100 лева, и пострадалият му дал поисканата сума в заем. Когато се сдобил с толкова пари, обвиняемият решил да напусне работа и да се върне в Южна България. Без да връща парите, взел велосипеда, който му бил предоставил да се придвижва до фермата и напуснал селото.

Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд – В. Търново.

Коментари

Задължително поле