Рики Джървейс осмя политически коректните тълпи

Рики Джървейс

Комикът е сред малкото известни противници на цензурата

Той защити свободното изразяване на мнения и идеи

„Да си обиден, не означава, че си прав”

Комикът, актьор, режисьор, сценарист и бунтар срещу политическата коректност Рики Джървейс отново осмя доминиращата в западния свят култура на „отменяне, заличаване и цензуриране”, която стана особено видима и агресивна покрай изпълнените с насилие и разрушение протести на движението Black Lives Matter. В свое интервю британският майстор на сухия хумор и острата ирония защити правото на свободно изразяване в лицето на надигащата се идеология на смазване на различното мнение. Рики определи новата мода да се преследват, остракират и уволняват хора заради политически некоректни позиции като „странна форма на фашизъм”. „Да си обиден, не означава, че си прав”, казава Джървейс.

Той допълни, че много от предишните му комедийни проекти като сериала „Офисът” биха били невъзможни в днешния климат на цензура и параноя. Джървейс е особено критичен към „гневните онлайн тълпи”, които вечно искат да подложат някой неудобен на „дигитален линч”.

Джървейс остана един от малкото известни противници на политическата коректност, която подчини почти всички негови колеги в една или друга степен. В началото на годината той направи за смях Холивуд по време на церемонията по връчването на наградите „Златен глобус” и накрая ги призова да не се правят на морално превъзхождащи обикновените хора и да вървят „на майната си”.

Коментари

Задължително поле