РИК Варна наложи два акта на ДОСТ

Снимка: ПП ДОСТ

РИК Варна е наложила два акта на партия ДОСТ заради агитация на турски език. Първото нарушение е регистрирано във варненския квартал „Аспарухово”, където емисари на партията са обикаляли улиците с микробус с тонколони, от които гърмели послания и песни на турски език.

Направена е проверка от полицейски служители, след което издадохме акт , обясни за „Труд” председателят на РИК Варна Велин Жеков. Второто нарушение е направил лидерът на ДОСТ Лютви Местан, който агитирал на турски по време на предизборна среща във варненското село Медовец на 15 март. Предстои наказателни постановления да издаде областният управител на Варна . Предвидените санкции в закона са от 200 до 2000 лв.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Това не е глоба, а поощрение! Аз ако съм на тоя манга, най-редовно и във всяко село ще говоря на турски! Защото не ми пука че ще платя 2000лв. 2000лв / 200 жители = 10лв на човек. Ето колко ми струва агитацията!!! Искам Съдиите и законодателите да ги насилват изнасилвачи, да ги лъжат ало измамници и имотната мафия да ги краде!!!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.