РИОСВ-Пловдив погна "Монди Стамболийски" заради гадни миризми

РИОСВ-Пловдив погна предприятието за производство на целулоза, хартия и опаковки "Монди Стамболийски" заради сигнали за гадни миризми. При една от проверките, извършена през нощта, е обследвана територията на град Стамболийски, за да се определи разпространението на неприятните миризми.

12pl4001-mondiВ самото предприятие проверката е извършена от комисия, определена със заповед на директора на РИОСВ-Пловдив доц. Стефан Шилев. В нея са участвали експерти от екоинспекцията, Регионалната лаборатория на Изпълнителната агенция за околната среда (ИАОС) и представители на местния Общински съвет и "Монди Стамболийски".

На място е констатирана характерна миризма за производството на завода. За нарушението спрямо фирмата са предприети административно-наказателни мерки, изпратена е покана за съставяне на акт. Според Закона за опазване на околната среда за неизпълнение на условия, поставени в комплексни разрешителни, се предвижда имуществена санкция от 10 000 до 500 000 лв. Все още не е ясно какъв точно този път ще е размерът на глобата за "Монди Стамболийски" - едно от най-често санкционираните предприятия от РИОСВ-Пловдив.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони