Роби Уилямс в колаборация с британската група The Struts(ВИДЕО)

Британските глем рокери The Struts пуснаха нов сингъл, ‘Strange Days’, който е със специалното участие на Роби Уилямс.

Парчето дебютира ексклузивно в ефира на BBC Radio 2 и вече е налично за стрийминг и сваляне в дигиталните платформи.

‘Strange Days’ е водещият сингъл от предстоящия едноименен нов албум на The Struts, който ще излезе на 16-ти октомври, 2020 г.

Заедно с останалите 10 парчета от предстоящия нов албум, ‘Strange Days’ се ражда по време на принудителната изолация на бандата вследствие на световната пандемия от COVID-19. Първоначалната идея за песента обаче е на вокалиста Luke Spiller, който започва да мисли по нея докато пътува в туристически автобус миналото лято.

“Един ден по време на карантината Роби неочаквано ми звънна и попита дали може да разговаряме”, разказва Spiller, като темата е лайв шоуто в Инстаграм, което The Struts пускат в първите дни на изолацията. “Чухме се и около 2 часа обсъждахме най-различни теми – живота, музиката, НЛО и какво ли още не. Попитах го дали би искал да направим нещо заедно някой ден. И така, докато работехме върху албума, той се съгласи да участва в ‘Strange Days’ и го записахме как изпълнява песента на предната веранда на къщата му.”

Роби Уилямс споделя: “Създадохме вокали за една прекрасна песен, която е подарък за мен. Беше абсолютно удоволствие и привилегия да слушам този човек да пее. Страхотно е да си фен на някого и да станеш част от негов проект.”

 

 

Коментари

Задължително поле