Робърт Кенеди-младши: Байдън е по-голяма заплаха за демокрацията от Тръмп

Робърт Ф. Кенеди-младши

Независимият кандидат за президент Робърт Ф. Кенеди младши каза, че вижда президента Джо Байдън като по-голяма заплаха за демокрацията, отколкото предполагаемия кандидат на Републиканската партия Доналд Тръмп.

В интервю за CNN Кенеди твърди, че Байдън „е използвал федералните агенции, за да цензурира политическа реч“, изглежда, че се позовава на дело пред Върховния съд, което може да повлияе на нивото на контакт между правителствени служители и компании за социални медии по отношение на премахването на съдържание.

Миналият месец мнозинството от съдиите във Върховния съд изглеждаха предпазливи по отношение на аргументите, че администрацията на Байдън незаконно е казвала на социалните медийни платформи да отстранят проблемното поведение.

„Мога да изтъкна аргумента, че президентът Байдън е много по-лошата заплаха за демокрацията и причината за това е, че президентът Байдън е първият кандидат в историята, първият президент в историята, който е използвал федералните агенции за цензуриране на политическа реч. .. да цензурира опонента си“, каза Кенеди.

„Мога да го кажа, защото току-що спечелих дело във федералния апелативен съд и сега пред този Върховен съд, което показва, че той е започнал да цензурира“, коментира още Кенеди.

Кампанията на Кенеди не отговори директно на въпрос относно съдебния казус, за който той изглежда се позовава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка