Рогов: ВСУ пуснаха две производствени мощности за дронове в Запорожие

Киев пусна две малки производствени мощности за производство на дронове в град Запорожие, контролиран от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ). Това каза за руската информационна агенция председателят на движението "Ние сме заедно с Русия" Владимир Рогов.

"Според потвърдена информация, поне само в град Запорожие, окупиран от нацистите, са пуснати две малки производствени съоръжения за производство на дронове. Няма цех, няма фабрика. Това е район на ​​60-80 „квадрата". Производствените обеми са в рамките на пет хиляди дрона", каза Рогов.

Той отбеляза, че като цяло ситуацията на Запорожкия фронт е статична, най-често се използват безпилотни самолети в Ореховско направление.

"В Ореховския участък на Запорожкия фронт броят на безпилотните самолети рязко се увеличи, многократно. Ясно е, че имаше лошо време, силни ветрове, след това времето се проясни. Но въпросът не е само във времето, а в фактът, че не е имало толкова голям брой дронове през целия период на военните действия. Изглежда, че врагът върви по този път: заменя започналия недостиг на снаряди с голям брой дронове и използва ретранслатори“, добави Рогов.

Според него ситуацията се усложнява от факта, че украинските въоръжени сили са започнали да използват ретранслатори, които позволяват на безпилотни самолети да летят дълбоко в руска територия.

"В посока Запорожие дълбочината, на която започнаха да летят вражеските БПЛА, достига 15-20 км. Те закупиха или изстреляха много ретранслатори; във въздуха има десетки самолетни дронове, които се използват като ретранслатори на сигнала”, коментира Рогов.

Рогов уточни, че става дума за дронове с малък обсег.

"С подсилени батерии те могат да летят по-далеч; намерено е техническо решение за усилване на сигнала с помощта на ретранслатори. Обхватът им се е увеличил два или повече пъти в зависимост от модела", добави Рогов.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия