Кралски особи ритат трона в името на любовта

Десетки арестувани при антиправителствени протести в Казахстан

Кристалина Георгиева: Икономическият ръст на Китай ще бъде по-малък от очакваното

Марсилия до дъно

Караянчева за прекратения Луковмарш: Антисемитизмът, расизмът и ксенофобията нямат място в обществото ни

Черногорец издигна 6-тонен пилон с най-голямото българско знаме в София

Владислав Горанов: Ако погледнем числата, държавата се развива изключително успешно

Японските власти пуснали 23-ма пътници от „Даймънд принсес“, без да ги проверят за коронавирус

Външно министерство: Провеждането на Луковмарш бе предотвратено благодарение усилията на българските власти

Шефът на „Райънеър“ иска по-щателни проверки на мъжете мюсюлмани по летищата

Франция започна закриването на най-старата си АЕЦ

Луковмарш не се проведе

Коронавирус и в Обединените арабски емирства

Военнослужещи унищожиха невзривени боеприпаси, открити край Чепинци

Подновяват „Луцифер” за шести сезон

Родители обвиняват учителка от детска градина в насилие

Родители обвиняват в насилие учителка от детска градина в Дулово. Общината и регионалният инспекторат по образование в Силистра направиха проверка по случая, съобщава  bTV.

Родители са внесли жалба за насилие в  детска градина „Щастливо детство“ в Дулово. Обвиненията са към учителката Гинка Костова.

„Оплакванията за насилие, според мене, са малко силно казано, говорим за физическо насилие и съответните институции вече са задействани и в най-скоро време очакваме техните решения, техните становища, и в зависимост от това какво ще бъде становището, ще предприемем и съответните мерки”, обясни Ваня Неделчева, директор на ЦДГ „Щастливо детство“.

Родителите твърдят, че децата им са стресирани и дори отказват да отиват на градина.

„Моето дете казва, че е удряно по главата, други деца също казват, че са блъскани, че са притискани до стената и най-вече се оплакват от крясъци и викове, най-вече от това“, твърди Василе Халил, родител.

„Детето толкова се уплашило, че не иска да ходи на градина. Всяка сутрин с плачене, с рев, така съм го водила. Между другото, нашият също се напикава, сега с доктора съм говорила, от стрес, каза, от всичко може да се случи. И си гризе ноктите“, разказва  Фатмегюл Каба, баба на дете от детската градина.

Учителката Гинка Костова отрича обвиненията. „На деца не съм посягала, имам доста стаж зад гърба си, нито съм обиждала дете, текат проверки в момента,  нека когато приключат следствията, аз ако съм виновна ще си поема цялата отговорност”, категорична е Гинка Костова.

Има и  родители, които защитават учителката.

„Ако някой докаже, че тя се държи лошо с децата, аз също съм „за“ да я махнат – това са деца. Но да махат учител, който си върши работата толкова години просто защото е неудобен,  не знам, за мен не е редно…”, смята Емилиян Симеонов, родител.

След проверката на общината, кметът д-р Юксел Ахмед е издал заповед директорката да вземе мерки за  безопасността на децата. А проверката на  регионалното управление показва, че има основания за безпокойство и се препоръчва на директора на детската градина да наложи административно наказание на Гинка Костова.

За bTV директорката коментира, че ще реши какво да е наказанието, след като се консултира с юрист. Родителите обаче не са доволни от проверките и са изпратили сигнал до Комисията за защита от дискриминация.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Някой иска да „седне“ в детската градина…. някой удобен за тамошните турци.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.