Роднини на Талев помагат на болни деца

10-годишната Фани и майка й за поредна година помагат на деца в нужда.

Издадоха стихосбирка за благотворителна кауза

10-годишната певица Фани се включи със свой стих

За трета поредна година талантливата 10-годишна певица Фани Транчева, която вече има зад гърба си над 40 престижни международни награди, и нейната майка Антония Господинова стартираха благотворителна инициатива в помощ на болни деца. Антония, която е от рода на Димитър Талев, написа стихосбирка със стихове и гатанки в рими, която издаде със собствени средства, а малката Фани също се включи с авторско стихче.

Всички пари от продажбата на “Палчовци”, която е на цена от 10 лева, ще бъдат дарени на три деца с детска церебрална парализа - Любчо, Ели и Мишо. Първият тираж вече е изчерпан, но съвсем скоро предстои да излезе и втори. Един от стиховете “Думи за обич” бе награден от писателя Захари Карабашлиев по повод литературен конкурс, който се проведе в училището на Фани - 51СУ “Елисавета Багряна”.

Майката на Фани наскоро написа и поредната песен за талантливата си дъщеря - “Обич” по музика и аранжимент на Константин Томов. Фани спечели голямата награда на музикален конкурс в Белград с песента, подарък от майка є, а от няколко дни тя вече има и видеоклип. Той е заснет в един от най-големите исторически паркове в света - край село Неофит Рилски, на чието откриване Фани пя.

Коментари

Задължително поле