Рок звездата Рони Ромеро аплодира деца с увреждания в Монтана

С хляб и мед посрещнаха в петък рок звездата Рони Ромеро в Центъра за деца и пълнолетни с увреждания в Монтана. Вокалистът на легандарните групи Rainbow и Lords of Black пристигна в България, за да участва във фестивала „Изкуството е...“ , който се провежда за седми път в областния град.

Тазгодишното издание на музикалния форум има и социален акцент – то е посветено на проблема с насилието сред децата и агресията в училище.

„За пръв път съм в България и в Монтана и се радвам, че се срещам с обикновени български деца. Затова ще ви разкажа историята на едно дете, което бе родено в бедно семейство, в една бедна държава, преживя много тежки моменти, но имаше мечта – да пее, да се занимава с музика и въпреки всички нещастия не се отказа от мечтата си и с подкрепата на семейството и приятелите си я постигна. Това дете сега е пред вас!” сподели развълнуван рок певецът, който е роден и отрасъл в Чили.

Той посъветва децата никога да не загърбват мечтите си, а родителите им – да ги подкрепят винаги.

Рони Ромеро аплодира танците и песните на децата с увреждания и връстниците им Обединения детски комплекс „Ние, врабчетата” в Монтана, раздава автографи и отговаря на въпросите на малките си почитатели. Във фестивала „Изкуството е...” в Монтана заедно с Рони Ромеро ще участват и групите ERIDAN и The A.X.E. Project, а изявите им ще подгреят младежки рок банди от региона.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони