Рок фест събира в Свищов почитателите на един от най-популярните музикални жанрове

В древно римския град НОВЕ край Свищов на 31 август ще се проведе първият Рок фестивал, организиран от общинската управа. Събитието е насочено към почитателите на рок културата и е в подкрепа на българското изкуство, и родната стойностна музика. За първи път в крайдунавския град ще се изявят на една сцена няколко групи.

Основният организатор и инициатор на "Rock Fest Svishtov" е директорът на дирекция "Култура и културно наследство" Росен Маринов, който ще даде старт на очакваното събитие.

Официалното откриване ще бъде в 19.30 часа, след което сравнително младата рок група "GpoinT" ще даде тон на концертната вечер. Заедно с нея публиката ще се наслади на здрав рок, изключително шоу и разнообразен репертоар. От 20.45 часа фестивалът ща продължи с концерт на групата "Mister Hard", която работи върху авторски парчета и едновременно с това свири кавъри на световни рок изпълнители като: "Deep Purple", "Rainbow", "White Snake", Bon Jovy, "Europe" и много други.

В 22.00 часа ще започне концертът на хардрок бандата "Kикимора" и известният на всички рок певец, музикант и композитор Звезди Керемидчиев. "Кикимора" създава песните си на български език, базирайки се на корените на класическия рок. Нейната основна философия е: "Да стоим здраво стъпили на земята, да бъдем гъвкави и да свирим за публиката, да останем верни на идеала за високо инструментално и вокално майсторство, и уникално въздействие с всeки концерт".

Входът за Rock Fest Svishtov е свободен.

Коментари

Задължително поле