„Ролинг Стоунс“ с първо ново парче от 2012-а

Сингълът е посветен на COVID-19

След 8 години рок легендите “Ролинг Стоунс” издадоха първия си нов сингъл и той е посветен на пандемията от коронавируса. “Името на песента “Living in the Ghost City” (“Живот в града-призрак”) отговаря много точно на това, което преживяваме днес”, казаха Мик Джагър и неговите колеги по време на тази премиера. “Ролинг Стоунс” бяха в студиото, записвайки нови песни, когато в света започна пандемията на коронавирус. Музикантите веднага се прибраха по домовете си - някои в Лондон, други във Флорида и Ню Йорк - но решиха, че една от новите им песни “Living in the Ghost City” много точно описва какво преживяват хората днес и решиха да го представят сега, а на своя уебсайт уточниха: “Записвахме нов материал преди карантината и има една песен, която сметнахме, че ще се резонира добре във времето, в което живеем в момента. Работихме по завършването на песента изолирано. Но най-после я завършихме”, обясни фронтменът на бандата Мик Джагър.

“Прекъснахме работата по тази песен преди повече от година в Ел Ей и я отложихме за по-късно и изведнъж тази гадост удари света. Мик и аз решихме, че парчето наистина ще свърши добра работа в момента и ето го тук”, казва китаристът Кийт Ричардс.

Легендарната банда споменава пандемията от коронавируса чрез стиха: “Животът беше толкова красив, след това всички се затворихме”.

В Youtube само за първото денонощие клипът е гледан от над милион и половина души. Лентата показва безлюдните улици на едни от най-големите градове по света. На екрана се появяват необитаемото лондонско метро, опустелите Пикадили съркъс, пешеходните зони край Темза, Холивудската алея на славата, районите на Кейптаун, Киото, Осло и Торонто. Тези кадри са смесени с моменти от създаването на песента в студио.

Да напомним, че за последно групата пусна нови песни през 2012 година. Това бяха парчетата “Doom and Gloom” и “One More Shot”, включени в колекцията от хитове “GRRR”. Тогава Мик Джагър поясни защо им отнема толкова време да запишат нов албум - “Не искам да бъде просто добър, искам да бъда велик”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Шоубизнес