Спипаха вандал, повредил коледната украса в Аксаково

Лиляна Павлова за българското европредседателство: Мисията е изпълнена успешно

Наградиха доблестни деца, намерили и предали чантичка с документи и 1000 лева Петокласниците получих грамоти от директора на полицията във Велико Търново

Теменужка Петкова: Газоразпределителната инфраструктура в България ще се развива, ако има икономически интерес

Експерт прогнозира: Професията оператор на кол център ще се трансформира в оператор на робот

Търсят тяло на бебе, родено вчера в Кърджали, източват „Водното огледало“

Републиканските пътища в Сливенска област – проходими при зимни условия

Благодетели дариха 1100 лв. за изграждане на паметник на ген. Сава Муткуров в Търново

Комисар Мария Габриел с престижна награда „Талант в политиката 2018“

Тировете с дестинация България, влизащи от Турция, няма да бъдат пренасочвани през Лесово – Хамзабейли

Иван Тотев: Никога не е имало идея да се разфасоват прасета в центъра на Пловдив

Петър Петров от „Юлен“: Дружеството няма никакви кредити към Първа Инвестиционна Банка или други български банки Поради некоректността на журналистите от Икономедиа, концесионерът на ски зона "Банско" повече няма да отговаря на въпроси, задавани от изданията на тази медийна група

Откриха близо 700 литра нелегален алкохол по обява в Интернет

Клуб „Активна сигурност“ организира коледен празник за деца от домове в Пловдивско Кампанията е под надслов "SOS - Грижа без граници"

Запален комин обгази пенсионерка

Роми, станали милионери от лотарията, продължават да печелят

Ромска фамилия от село Микрево, община Струмяни, буквално е целуната от късмета, защото членовете й продължават да печелят пари от Националната лотария. Преди 3 години близнаците Благовест и Светослав Аргирови от махалата спечелиха близо 2 млн. лева от Лото 6 от 47 и внезапно от бедняци станаха милионери, а преди дни съпругата на Благовест – Фиданка Аспарухова също удари печалба. Този път 15 хиляди лева.

Местните в селото ги гледат като божества и ходят да ги потупват или да се здрависват с тях за късмет.

До преди 3 години двамата близнаци роми били бедни и работели заедно със съпругите си в шивашки цех. Печелили по 350 лева и едва свързвали двата края. Един ден с последните си 2 лева решили да играят в националната лотария и без да се наговарят пуснали фишове с еднакви числа. Те били рожденни дати от фамилиите им. И хоп за един миг и двамата стават милионери. Двамата печелят по отделно по 960 хиляди лева, къща и кола. Момчетата обаче се оказват разумни и не прахосват парите. Къщата им мечта е факт, обзаведена е луксозно, инвестират пари и в магазин, за да имат малък семеен бизнес.

Късметът наистина съпътства двамата 32-годишни близнака. Те се раждат в голяма ромска фамилия, в родилния дом живеят 5 месеца и там ги кръщават служебно на известните по онова време певци Светослав и Благовест Аргирови. След това майка им ги прибира в Микрево, където буквално 10 души спят в една стая.

Мечтата на близнаците била да имат образование и да си подредят живота. Днес те вече имат основно образование и се гордеят,че са успели сами.

А благодарение на милионите видели морето за първи път на 31 години.

Близнаците не са получили парите накуп, а им се дават по 35 хиляди лева на година. Те обаче казват, че готови пари лесно се харчат,затова внимават, не се изхвърлят по магазини и заведения, правят си точна сметка. Помагат и на многолюдната си фамилия.

След печалбата на Фиданка фамилията казва, че счита себе си за галеници на съдбата.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.