Росен Желязков: Премиерът лично ми предложи поста министър на транспорта, той е много убедителен

Премиерът лично ми предложи поста министър на транспорта. Не беше лесно решение за мен, но който го познава, знае, че той е много убедителен. Това обяви пред БТВ избраният вчера за министър на транспорта Росен Желязков по повод спекулациите около това, че е предложен от шефа на кабинета на Бойко Борисов – Румяна Бъчварова.

Самият Борисов коментира вчера от Залцбург тези спекулации и отрече слуховете, че Желязков и Бъчварова живеят заедно. „С Росен Желязков оня ден дойдоха просто да се консултират с мен как да реагират. Това са абсолютни лъжи, които се тиражират. В България вече все повече, когато една фалшива или лъжлива или кафява новина се появи някъде, вие я подемате, почва да се транслира и това става модел на поведение в много политици", заяви Борисов и уточни, че всеки от двата си има семейство, а Бъчварова наскоро е станала баба и гледа внуче.

 

„Първата информация за афера между мен и Бъчварова се появи, когато тя стана вътрешен министър, а заглавието беше „Вътрешният министър живее с подсъдим”, т. е. атаката беше срещу нея. Никой в публичната сфера не е застрахован от фалшиви новини, клевети, инсинуации”, коментира новият транспортен министър.

В отговор на въпрос доколко разбира от транспорт той уточни, че не е нужно министърът да е най-добрият експерт. „Това, от което мисля, че разбирам, е мениджмънт и управление на човешкия фактор. Не мисля, че в министерството има пожари за гасене.Трябва по-добра координация при взимане на решения. Това е проблем за цялата държавна администрация” уточни Желязков.

За аферата „Костинброд”, заради която Росен Желязков беше подсъдим, той каза, че това е затворена страница за него. „Няма страшно някой да се изправи пред правосъдието, хубаво е, че има правосъдие. Доволен съм, че минах през такъв житейски урок и опит. Минал съм през този етап по правилата”, коментира той.

Относно БДЖ Желязков смята, че дружеството вече може да инвестира в подновяване и реконструкция на личния подвижен състав. Той припомни, че към 2009 г. задълженията на дружеството са били близо 900 млн. лв., а в момента те са изчистени.

Той сподели, че продължава да свири на китара и то всеки ден и уточни: „Надявам се да съм най-добрият музикант сред министрите”.

Коментари

Задължително поле