Ротарианци с дарение за медиците от МБАЛ "Св. Анна"

700 медицински гащеризона, 40 специални ламинирани гащеризона и предпазни шлемове на стойност 12 500 лв. дариха представители на Ротари Клуб "Варна", Ротари Клуб "Варна - Евксиноград" и Ротари Клуб "Галатея - Варна" за медиците от първа линия в МБАЛ "Св. Анна".

Предпазните средства ще се ползват от  екипите на Спешното отделение, Отделението по анестезиология, реанимация и интензивно лечение и COVID-сектора на спешната болница, съобщиха от здравното заведение.

Дарението предадоха дистриктният офицер Николай Доцински и президентите на Ротари Клуб "Варна - Евксиноград" и "Варна - Галатея" Иво Христов и Ваньо Гичев. "Основната мисия на Ротарианската общност е да бъде в служба на обществото. Ротари е организацията, в която хората са обединени около идеята безкористно да подпомагат и развиват общността, в която живеят. Това дарение е нашият начин да дадем своя принос в справянето с най-злободневния проблем на нашето общество сега - борбата с вируса COVID-19", заяви Николай Доцински и пожела здраве на медиците от варненската спешна болница.

Коментари

Задължително поле