Румен Петков: БСП водиха битка с корупцията само до евроизборите

Промените в субсидирането на партиите се правят без дискусия и реален анализ на потребностите на партиите. Това е уродлива стъпка от страна на ГЕРБ, тя е грозно популистка. Това коментира лидерът на АБВ Румен Петков по БТВ. Според него е нужно например да се изясни въпросът трябва ли цялото общество да плаща на една партия да си прави телевизия.

Петков уточни, че не визира само БСП, която си направи телевизия в началото на тази година, защото партийни телевизии имат и "Атака", НФСБ и ВМРО.

В отговор на въпроса възможно ли е обединение вляво за местните избори наесен Петков обяви, че с него са говорили много председатели на БСП на регионални структури. По думите му Мая Манолова би била силен кандидат за кмет на София, но трябва да се внимава с формулата на издигане - има формула, която може да стимулира, но има и такава, която може и да я възпре.

Лидерът на АБВ разкритикува БСП, че е водила битка с корупцията само до евроизборите на 23 май, след това са спрели. "Това опошлява борбата с корупцията - тя или е ежедневна и системна, или е средство за политическо въздействие", коментира Петков.

Коментари

Задължително поле