Румен Петков: Очаква ни поредният невероятен мотокрос уикенд на мотополигона „Ридо“ в Самоков

В края на лятната пауза и началото на учебната година, мотокросът се завръща на мотополигон “Ридо” в град Самоков, където тази седмица ще наблюдаваме шестия кръг от Европейския шампионат и паралелно с него четвъртия кръг на Републиканския шампионат по мотокрос.

Състезанието се провежда за четвърта поредна година в памет на Георги Янакиев, човекът който за първи път доведе Световния шампионат по мотокрос в България в края на седемдесетте години на миналия век и даде началото на една дълга и успешна традиция на домакинства на този най-голям мотоциклетен форум в страната ни. Това обявиха по време на пресконференция част от организаторите на събитието. На срещата с журналистите присъстваха Румен Петков - председател на организационния комитет на Гран При България, синът на Георги Янакиев - Георги Янакиев младши, представителят на местния спортен клуб МСК „Ридо“ Янко Ташев и генералният секретар на БФМ Иво Цветанов.

motokros_petkov_sn_2„В предстоящото състезание очакваме да видим 115 състезатели във всички класове на шампионатите (МХ65, МХ85, МХ2, МХ1 и МХ) от държавите Македония, Гърция, Кипър, Турция, Румъния, Молдова, Сърбия, Босна и Херцеговина и разбира се България. Програмата на състезанието както винаги ще започне в събота със свободни тренировки и квалификации, плюс един манш за клас МХ в късния следобед, а в неделя след официалното откриване, което е в 10:30, предстоят и останалите състезателни маншове“, обяви Румен Петков.

Той покани всички желаещи да посетят събитието, което по думите му ще гарантира горещи емоции за публиката. „Заповядайте на мотополигон „Ридо“, град Самоков и нека заедно станем част от този мотоциклетен празник организиран в памет на големия Георги Янакиев“, заяви Петков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика