На 24 май 2019 да почерпят

Жълт код за дъжд и гръмотевици в 16 области утре

„Труд“ сезира прокуратурата за проекти на „зелените“

Заместник-кметът Христина Шопова: Нека не се делим! Благоевград се гордее с художниците си

Зеленски заяви, че няма да преговаря с Русия

Саудитска Арабия свали зареден с експлозиви дрон

Великобритания и Холандия откриха евроизборите

И вселенският патриарх Вартоломей предупреди за фалшивите новини

Локомотив на пътнически влак се е запалил край Роман

Последният робовладелски кораб открит в САЩ

Късметлия от Стара Загора спечели джакпота в „6 от 42“

Без камери в изборните помещения в деня на вота

Спасяват уникална църква с пари от ЕС

Румен Порожанов: Всичко съм декларирал, КПКОНПИ да публикуват данните

Румен Порожанов

Всичко е декларирано, всичко кореспондира с декларациите ми в НАП. Пред КПКОНПИ всичко е подадено коректно, с изключение на доходите ми от заплатата от министерството от предходната година. Това е несъответствие, което съм отстранил в срока, който ми е даден. Подал съм заявления – в четвъртък или петък, до КПКОНПИ, да публикуват данните. Очаквам те да го публикуват – надявам се. Това заяви земеделският министър Румен Порожанов по Канал 3 по повод несъответствията в декларацията му.

„Пропуснал съм да напиша заплатата си от министерството от предходната година – години наред съм попълвал по този начин. Другото е на втора страница – дали съм в раздяла, дали съм във фактическо съжителство с друго лице. Аз съм в нормално съжителство – женен. Там в края има една четвърта опция по новия закон – „желаете ли да се възползвате от това, лицето, с което сте във фактическо съжителство“, там има една отметка ЕГН. И по инерция съм попълнил ЕГН-то на съпругата ми. Не съм декларирал фактическо съжителство – приемам, че техническата грешка е моя, бих обърнал внимание да помислят IT спеицалистите дали да се отваря активно тази опция. Вместо „да“ или „не“, излиза ЕГН, и по инерция съм сложил ЕГН-то на моята съпруга“, обясни случилото се Порожанов.

„Декларирал съм правилно – семеен съм, абсолютно всичко останало е декларирано. Нищо не е било укрито. Автоматично в системата излиза само моето показание, без коригираните от мен заплати, без нейните заплати“, обобщи той.

Той категорично отрече синът му да е свързан с кредитирането от програмата за къщи за гости. „Казвам го за последен път – по никакъв начин той не е свързан. Работил е в „Делойт“ – първо като стажант една година, като завърши в чужбина, после още една година. „Делойт“ е американска компания, която много точно следи за конфликти на интереси и в одитните екипи, работили в сертификациите за Фонд Земеделие. Това е хипотеза, появила се след като някой видял CV-то на моя син, че е работил там. Моля ви се, дори не искам да коментирам. Абсолютен пасквил, който се появи преди година и нещо, който дори не желая да коментирам“, заяви Порожанов.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Тези маймуни нямат съвест и срам, откраднатите милиони са по-силни. Не осъзнават, че някой трябва да плаща, я крадеца, я най-близките му. Верно, че българските закони не ги ловят, но Божиите или вселенските са неотменими. Точно за това смятам, че тези крадливи герберски шопари са много кухи.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.