Румен Радев: В Гербовата зала на президентството посрещаме държавни глави и делегации, днес в нея са гостите на най-високо ниво - българските граждани

В Гербовата зала на президентството посрещаме държавни глави и делегации, но днес в залата са гостите на най-високо ниво - българските граждани. Това каза държавният глава Румен Радев по време на посрещането на първата група граждани в Деня на отворени врати в президентството .

"Отваряме врати по инициативата Европейски дни на наследството. Мога да ви кажа, че президентската институция от години подкрепя тази инициатива и всяко едно усилие за прозрачност и достъп на гражданите до работата на институциите. Особено се радвам, че има деца днес. Станали са рано", каза той и им напомни, че след няколко дни, когато започне учебната година, ще стават по-рано.

"Чакате с нетърпение училището, разбрах", пошегува се още държавният глава. Той посрещна посетителите в Гербовата зала. "Тук се намираме в така наречената Гербова зала. Залата, в която посрещаме държавните глави и делегации и гости от най-високо ниво, но много се радвам днес, защото най-високо ниво сте вие - българските граждани", заяви Радев.

Той обясни на посетителите, че ще имат възможност да разгледат и други зали, а който има желание, ще може да види и президентския кабинет. "Ако някой иска, може да седне и на моя стол", посочи президентът и подкани гостите да си направят снимка за спомен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България