Румен Радев на аудиенция при папата

Румен Радев

Президентът Румен Радев ще бъде на аудиенция при папата заедно с държавните и правителствените ръководители на страните от ЕС, съобщиха от пресслужбата на “Дондуков” 2. Негово Светейшество папа Франциск ще приеме лидерите от Европа по повод отбелязването на 60-годишнината от подписването на Римските договори.

В събота Румен Радев ще участва в церемонията по този случай. Тържеството, на което ще присъстват държавните и правителствените ръководители на страните членки на Европейския съюз, ще започне от 10.00 часа в кметството на Рим.

В 11,45 ч ще бъде подписана Римската декларация от членовете на Европейския съвет, която ще потвърди решимостта на държавите от ЕС да запазят единството си пред общите предизвикателства и да отговорят на очакванията на европейските граждани за сигурен, социален и обединен съюз.

В сряда Румен Радев благодари в телефонен разговор на председателя на Европейския съвет Доналд Туск за подкрепата му Кохезионната политика да бъде включена в Римската декларация. Още на 10 март, в дискусията за бъдещето на обединена Европа, проведена в рамките на Съвета на ЕС, президентът ни изрично настоя тази политика, която цели икономическото сближаване между държавите членки, да бъде включена в текста на декларацията.

Коментари

Задължително поле