Дидо от Д2 се класира за финала на „Фермата“!

Учени от БАН предлагат нов психотест за шофьори

Заев: Армията на Косово се появява в неподходящо време

В 75 училища у нас вече няма хартиен дневник

Турската армия готова за операция в Сирия Ердоган: САЩ да изтеглят кюрдите

Борисов: Нито веднъж не съм застанал срещу решение на президента Май месец ще има европейски избори и ще видим кой колко струва, каза премиерът

По 12 години затвор за мъжете, измъчвали таксиметров шофьор във Врачанско

Задължителна ясла за деца от гета в Дания Неспазването на закона лишава от детски надбавки

Министерството на културата официално се присъедини към проекта ТРАДУКИ

Меркел подкрепи мерките на Макрон за справяне с протестите

Шокиращи сметки за топла вода изненадаха търновци

Никола Василев е новият изпълнителен директор на БДЖ

Ирландският парламент разреши абортите

Биг Бенд- Благоевград и музикално училище „Престо” подариха коледен концерт на жители и гости на града

Харчим 275 лв. на човек за празниците Цените са със 7-11 на сто по-високи спрямо миналата година

Румъния и Докладът Страната се отдалечава от Европа

Шенген си остава утопия

Управлението Социалдемократическа партия (СДП) – Алианс на либералите и демократите (АЛДЕ) – Демократичен съюз на унгарците в Румъния (ДСУР) издърпа Румъния от европейското трасе, свали предпазния й колан и я блокира в аварийната лента на ЕС. В същото време България прави все по-уверени стъпки към твърдото ядро на ЕС и постига победи на важни етапи.

Нашата страна рискува да се изолира и да се откъсне по брутален начин от Западна Европа точно преди да поеме председателството на Съвета на ЕС. Единствената добра новина, ако можем да кажем така, е, че още не сме попаднали в една лодка с Полша и Унгария.

Докладът по Механизма за сътрудничество и проверка (МСП), най-острият досега, събра всички алармени сигнали, дадени през последните две години от Европейската комисия, Венецианската комисия, Европейския парламент и Групата държави срещу корупцията (ГРЕКО).

Заключението е много просто: ЕС иска от правителството и парламента на Румъния да спрат всички законодателни ходове, които засягат независимостта на съдебната система, върховенството на закона и правовата държава. Вторник, 13 ноември, ще остане в историята на Румъния като деня, в който нашата страна се отдалечи от Европа.

България извлече максимални ползи от Председателството на Съвета на ЕС. От перспективата на поемането на председателството на ЕС, положителният вот в Европейския парламент за резолюцията по адрес на Румъния за неспазване на правовата държава е катастрофален. Управлението СДП-АЛДЕ-ДСУР на практика беше изолирано в ЕС, макар да не се поставя въпросът за активиране на член 7.

България от своя страна имаше председателство с много добри резултати начело на ЕС. Освен подкрепянето на амбициозни цели като интегрирането в ЕС на Западните Балкани, съседите на юг от Дунава се доближиха много и до момента на присъединяване към Шенген. А пък при нас министърът, отговарящ за подготовката и техническата координация по време на председателството на Съвета на ЕС, подаде оставка след конфликти в партията, а присъединяването към Шенген в момента изглежда като утопия!

Превод БТА, със съкращения

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.