Румънски гост-солисти в балета "Лебедово езеро" на Опера Пловдив

Румънските премиер-солисти Овидиу Янку и Кристина Джимару от Националната опера и балет в Букурещ ще гастролират този петък от 19 часа в спектакъла "Лебедово езеро" на Пьотр Чайковски на сцената на Държавната опера в Пловдив. Играта на звездните гост-солисти ще бъде съпроводена с изпълнение на оркестър на живо, съобщиха от Опера Пловдив.

Афишът на престижната културна институция в града под тепетата до края на месеца предлага още и традиционният "Пролетен бал в Операта". Той ще е на 22 март и обединява два концерта: страстни арии в "Сарсуела - оперетата на Испания" от 18.30 часа и "С музиката на Вили" от 20.30 часа - трибют на Вили Кaзасян с участието на Хилда Казасян, Васил Петров, Бобо Йоцов, триото Христо Йоцов, Живко Петров и Димитър Карамфилов и оркестъра на Опера Пловдив. Във фоайето на Дома на културата "Борис Христов" пък на 22 март ще се вихрят горещи латинотанци и музикални изненади, поднесени с чаша вино.

В деня на предсрочните парламентарни избори - 26 март (неделя), Госпожа Опера ще забавлява най-малките любители на музиката със спекталите "Четирите годишни времена на Вивалди" от 10 часа и с "Вълшебната флейта" от 12.30 часа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура