Румяна Коларова: Служебен кабинет ще има преди Коледа

Служебен кабинет ще има преди Коледа. Това обяви секретарят на държавния глава Росен Плевнелиев - Румяна Коларова пред БТВ.

След консултациите с парламентарно представените партии в парламента, които по график трябва да приключат до сряда, президентът ще свика Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС), обяви още Коларова.

На заседанието на КСНС Плевнелиев ще иска да чуе от представителите на политическите сили кога смятат, че трябва да е датата на евентуалните предсрочни парламентарни избори. Чак след това ще започне процедурата по връчване на проучвателни мандати за съставяне на правителство на двете най-големи партии в Народното събрание – БСП и ГЕРБ, и на трета по избор на президента. БСП и ГЕРБ обявиха, че ще върнат мандата.

Датата на изборите е много важна, защото основната задача на служебния кабинет е да организира изборите, обяви секретарят на президента.

Тя отказа да коментира дали се обсъждат вече имена за служебен премиер и министри и коя ще е третата партия, на която Ресен Плевнелиев ще предложи проучвателен мандат.

Ден след балотажа Росен Плевнелиев и новоизбраният президент Румен Радев се срещнаха на „Дондуков” 2 и се разбраха, че ще се консултират при съставянето на служебен кабинет.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика