Русия задържа бивш топ следовател за връзки с мафията

Руските служби за сигурност задържаха бившия главен следовател на Москва заради предполагаеми връзки с мафиотски босове, предаде АФП.

Генерал Александър Дриманов (50 г.), бивш ръководител на клона на Следствения комитет в руската столица е бил арестуван от Федералната служба за сигурност (ФСС) в апартамента си в понеделник, съобщиха руски информационни агенции.

Той е задържан по случай за приемане на подкупи от високопоставени представители в замяна на освобождаването на известен престъпник, заявил източник на Интерфакс.

Генералът, който се пенсионира миналия месец, е бил разпитан от ФСС в затвора със засилени мерки за сигурност Лефортово, казал адвокатът му Александър Карабанов.

През 2016 г. Дриманов бе свидетел по наказателно разследване срещу няколко висши следователи, обвинени в получаване на подкупи в замяна на освобождаването на Андрей Кочуйков - съратник на мафиотския бос Захари Калашов, смятан за един от най-влиятелните руски престъпници.

Един от тях – Михаил Максименко, който е бивш колега на Дриманов, получи 13 години затвор и глоба от 165 милиона рубли ($2,6 млн.).

Коментари

Задължително поле