Русия няма да участва в заседанието на Съвета на ООН по правата на човека, за Украйна

Русия няма да участва в специалното заседание на Съвета на ООН по правата на човека, посветено на "влошаването на ситуацията с правата на човека в Украйна", заяви днес говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, предаде Франс прес.

"Руската делегация няма да узаконява с присъствието си това ново политическо шоу, организирано под формата на извънредно заседание", изтъкна Захарова.

За съжаление, нашите аргументи и разяснения за истинските цели на тази специална военна операция и за реалната ситуация в Украйна са напълно игнорирани, каза още тя.

"Очевидно е, че няма да бъдат чути и този път", каза говорителката на външното министерство, като определи заседанието като "нова антируска проява на "колективния Запад".

Съветът на ООН по правата на човека ще проведе специалното си заседание, посветено на Украйна, в четвъртък, по искане на Киев. Украинското искане бе подкрепено от 15 страни на Съвета, сред които Франция, Гамбия, Япония, Мексико, САЩ и Полша. Искането бе подкрепено и от над 35 страни наблюдателки, сред които България, Унгария, Швейцария и Турция.   

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия