Русия показа зъби: Отлага се посещението на Лавров в Гърция, екстрадират гръцки дипломати

Отлага се планираното посещение в Гърция през септември на руския външен министър Сергей Лавров. Това стана ясно от изявленията на руския посланик в Атина, Андрей Маслов. Моментът, в който руският външен министър Сергей Лавров планираше да посети Гърция, вече не е подходящ, според руския посланик.

Освен това той каза, че Русия възнамерява да експулсира гръцки дипломати в отговор на екстрадираните руски дипломати преди дни, без обаче да уточни броя и датата на депортиране.

"Вече сме съобщили, че ще предприемем мерки срещу решението. Не знам кога, кой и колко, но ще има реципрочен ход, както обикновено се прави в такива случаи", каза Андрей Маслов.

"Руската мечка" показа зъбите си на Атина с изявленията на говорителя на руското външно министерство Мария Захарова и твърдата реакция на гръцкия външен министър Никос Кодзиас. Отношенията между двете страни видимо преминават през криза след експулсирането на руските дипломати и отмененото пътуване на руския външен министър Сергей Лавров.

Заслужава си да се отбележи, че руският президент Владимир Путин има открита покана към гръцкия премиер Алексис Ципрас да посети Русия, но след последните събития тя е "замразена".

Коментари

Задължително поле