Русия съобщи, че е свалила 10 ракети ATACMS над Кримския полуостров

Руското министерство на отбрана съобщи днес, че военновъздушните сили на страната са унищожили 10 тактически ракети с голям обсег "АТАКМС" (Army Tactical Missile Systems, ATACMS), които тази нощ украинските военни са изстреляли срещу Кримския полуостров.

"Русия отблъсна масирана въздушна атака на Украйна срещу Севастопол", заяви и поставеният от Москва ръководител на града Михаил Развожаев. По думите на Развожаев отломки от ракета са паднали в жилищен район.

В същото време украински източници съобщават, че ракетният удар е бил насочен по военновъздушната база край Белбек и, че в следствие на него са избухнали пожари на територията на базата, които се виждат на сателитни снимки.

Девет щурмови дрона и няколко други въздушни обекти са били прихванати над Белгородска област, съобщи министерството в канала си в Телеграм, като уточни, че още пет безпилотни летателни апарата са били унищожени над Курска област, както и три над Брянска област, предаде БТА.

По-рано губернаторът на Ростовска област Василий Голубев съобщи за два взрива в склад за гориво, които са били причинени в резултат от нападение с безпилотни летателни апарати. Не се съобщава за пожар и пострадали при експлозиите, уточни той.

Руските сили за противовъздушна отбрана са свалили също така две високоскоростни антирадарни ракети AGM-88 HARM, две управляеми авиационни бомби AASM Hammer, два снаряда, изстреляни от украинска система за залпов огън "Вилха", както и девет безпилотни летателни апарата над Белгородска област, съобщиха световните агенции, като се позоваха на руското министерство на отбраната.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия