Елизабет Олсън: Не съм позьорка Сестрата на близначките Олсън е на върха

Мей призова консерваторите да подкрепят споразумението за Брекзит в Камарата на общините

Изборът на Тръмп за посланик на ООН се оттегля след „изтощителни“ два месеца

Заев и Ципрас получиха наградата на Мюнхенската конференция за сигурност

Къде да търсят зодиите щастието

На 17 февруари 2019 да почерпят

Путин и Макрон обсъдиха положението в Сирия

Вижте 16-ия поход Луковмарш в София през обектива на „Труд“

Близо 700 пътници бяха свалени от влак в Германия заради намерен пистолет

Мирослав Ангелов от Враца: Плодове и чай ме спасиха дори от язва на стомаха Плодолечението е много полезно, но трудно без опитен водач

Френски изкушения в „Живот нависоко“ Жулиет Бинош пак при Клер Дени

Няма хора под развалините на университетската сграда в Санкт Петербург

Румяна Бъчварова: Истината за спасяването на българските евреи може да ни обедини като нация

Арестуваха 8 души за срутената мина в Бразилия

Специализираният съд остави в ареста Димитър Желязков-Очите

Руска хипер ракета стресира Запада Очаква се истински бум на високотехнологични военни системи по въздух, море, земя и Космос

Hякoлкo нoви тexнoлoгии на модерни и мощни руски оръжия изправиха на нокти западните анализатори и военни специалисти.

Пoтeнциaлнa oпacнocт зa CAЩ и тexнитe cъюзници мoжe дa пpeдcтaвлявaт хиперзвуковите противокорабни ракети “Циркон”, крилатите ракети “Калибр”, зенитната cиcтeмa c гoлям и cpeдeн oбceг “Tpиyмф” (C-400 и новата С-500), кaктo и oпepaтивнo-тaктичecкият paкeтeн кoмплeкc “Иcкaндep-M”.

B cпиcъкa c пocлeднитe paзpaбoтки нa pycкaтa apмия влизa кpaйбpeжeн пpoтивopaкeтeн кoмплeкc “Бaл”, кpилaти paкeти “Kaлибp”, a cъщo тaкa и нaй-нoвитe cиcтeми зa paдиoeлeктpoннo paзyзнaвaнe, пo-кoнкpeтнo кoмплeкcитe “Cтpeлeц” c пoддpъжкa нa pycкaтa нaвигaциoннa cиcтeмa ГЛOHACC, както и бeзпилoтни caмoлeти.

Все по-усилено се говори за перспективните самолети от 6-о поколение – МиГ-41 и за бъдещия стратегически бомбардировач ПАК ДА, разработван от компанията “Туполев”.

“Труд” събра интересни данни за тези и други оръжия от открити западни и руски източници.

„Калибр“ срещу „Томахоук“

калибр

Първата крилата ракета “Калибр” е показана на международния авиокосмически салон край Москва през 1993 г. Ракетите от този клас постъпват първо на въоръжение в подводниците клас “Ясен”, първата подводница от който клас започва да се строи през същата тази 1993 г., а е спусната на вода през 2010 г. Точните данни на модификацията крилата ракета, с която са въоръжени тези руски подводници, са секретни. Но при всяко положение изпреварват американските крилати ракети “Томахоук”.

Съществуват три типа крилати ракети “Калибр” в зависимост от целите за поразяване– за наземни цели, за кораби и за подводници. Точните характеристики на руските крилати ракети са държавна тайна, като през 2012 г. излизат съобщения, че далекобойността им по морски цели е 375 км, а по наземни– 2600 км. Според други данни далекобойността им е до 2000 км в конвенционален вариант за наземни цели и до 2600 км с ядрени бойни глави).

калибр
Главното достойнство на крилатите ракети “Калибр” е устройството за радиоелектронно заглушаване, управлението им и самонасочването им.

Крилатите ракети “Калибър” могат да бъдат базирани на всякакви носители, което ги прави много гъвкаво оръжие. Ако Русия разполага с модификации на крилати ракети “Калибр” с далекобойност 4000 км, каквито съобщения излизат в медиите след руските военни удари срещу ИДИЛ в Сирия, то руската армия ще е в състояние да нанесе ефективен и ефикасен “изпепеляващ” удар върху САЩ само с конвенционално оръжие.

Кой ще е наследникът на Ту-160?

пакда

Конструкторското бюро “Туполев” ще разработи следващото поколение стратегически бомбардировач за руските ВВС. Т.нар. проект ПАК ДА (Перспективный авиационный комплекс дальней авиации – Перспективен авиационен комплекс за стратегическата авиация) трябва да замести сега използваните Ту-95МС и Ту-160. Това съобщава руският вестник “Известия”.
“Туполев” е победил в конкурс, в рамките на който са участвали няколко конструкторски бюра, като всяко от тях е представило проекти за бъдещия стратегически бомбардировач. Представени са били свръхзвукови и един хиперзвуков проект, но “Туполев” са спечелили със самолет, изпълнен по схемата “летящо крило”, тъй като е предлагал сериозно намаляване в радиолокационната забележимост.
Първият опитен образец на самолета ПАК ДА ще се вдигне във въздуха в началото на следващото десетилетие. Машината ще бъде направена по схемата “летящо крило” (без опашка и отделен от крилата фюзелаж) и ще може да лети на дозвукови скорости (до 1190 км/ч). Това е значително по-малко от скоростта на Ту-160.
ПАК ДА ще може да бъде въоръжен с всички видове ядрени и обикновени бомби: бронебойни, бетонобойни, касетъчни и т. н.
Първоначално Министерството на отбраната на Русия планираше новият самолет да постъпи на въоръжение още през 2025 г., а изпитателните полети да са приключили през 2020 г. По-късно обаче се разбра, че проектът се отлага и от фирмата възобновяват серийното производство на вече модернизираната версия на Ту-160.

„Циркон“ лети 8 пъти по-бързо от звука

циркон

Влизащите на въоръжение догодина руски противокорабни ракети “Циркон” се очаква да се превърнат в смъртоносна заплаха за новите британски самолетоносачи, които още даже не са завършени, пише “Индипендънт”. Причината – защитните системи на авионосците не могат да спрат хиперзвуково оръжие, летящо с повече от 3700 км/ч.
“Циркон” използва за двигателя си кислород от атмосферата, а не от отделен резервоар, като така конструкцията на ракетата значително се олекотява. Тя лети със скорост от между 6 и 8 пъти тази на звука.
Радиусът й на действие не е толкова впечатляващ (под 500 км), но може да се изстрелва както от ядрените суперкрайцери от клас “Киров” и подводниците от клас “Хъски”, така и от тежки бомбардировачи.
Тази година руската хиперзвукова противокорабна ракета “Циркон” достигна най-високата скорост, развивана някога от която и да е крилата ракета в историята, съобщава ТАСС. При изпитания тя е достигнала скорост 8 пъти над скоростта на звука или приблизително 9800 км/ч.
С възможен обсег от около 400 км тя ще може да изминава това разстояние само за 2,5 минути. Западните медии се боят, че това ще направи голяма част от военноморския потенциал на НАТО безполезен. Очаква се системата официално да стане част от арсенала на Русия през 2018 година.

„Ступор“ кара дроновете да полудяват

ступор

Русия вече притежава електромагнитно оръжие за борба с безпилотни летателни апарати-дронове.
Главният научно-изследователски и изпитателен център на Министерството на отбраната създаде електромагнитно оръжие “Ступор”, което е способно да подавя и сваля безпилотни летателни апарати.
Прототип на апарата бе представен на щанда на Центъра в рамките на форума “Армия-2017” през август т. г.
“Ступор” е предназначен да унищожава дроновете, включително от хеликоптерен тип, използвани над земни и водни повърхности и във въздуха при обхват от пряка видимост, се посочва в ТТ данните на комплекса.
Оръжието излъчва електромагнитни импулси и е предназначено предимно за потискане и контрол на канала за връзка и управление на БПЛА, който под въздействието на излъчването губи контакт с оператора, води до неконтролиран полет и падане. “Ступор” работи в диапазон от 2 километра в 20-градусов сектор.
Комплексът може да потисне навигационните канали и предаването от и на безпилотните самолети, както и да блокира фото и видео камери в оптиелектронен диапазон.
Зареждането на “пушката” може да става както от мрежата, така и от акумулатора на автомобил. Апаратът не бива да бъде насочван към хора, самолети, превозни средства и животни, отбелязват производителите.

Тайнственият МиГ-41 ще лети и в Космоса

миг 41

Перспективният авиационен комплекс за далечно прехващане (ПАК ДП) МиГ-41, който се предвижда да замени височинния прехващач МиГ-31, ще може да изпълнява задачи и в Космоса, заяви неотдавна генералният директор на Руската самолетостроителна корпорация “МиГ” Иля Тарасенко
Вече работим над него. За нас това е естественото развитие на самолета МиГ-31. Това ще бъде абсолютно нов технологичен самолет. Нови технологии, незабележимост, работа в Космоса, нови скорости, нов радиус казва Тарасенко. Той отбелязва, че всички авангардни постижения ще бъдат реализирани в проекта ПАК ДП.
Доставките за министерството на отбраната могат да започнат в средата на 20-те години.
МиГ-41 ще бъде “абсолютно нов самолет”, а не дълбока модернизация на МиГ-31. Напълно е възможно той да изпълнява задачи и като високотехнологичен безпилотен апарат, смятат специалистите.

С-500 – убиецът на ракети и самолети

38-с-500

Руските военни разчитат на постъпване във войските на въздушно-космическата отбрана минимум на пет комплекса С-500 в рамките на държавната програма за въоръжения до 2020 година.
По своите бойни качества тази зенитно-ракетна установка значително ще превъзхожда стоящата на въоръжение система С-400 “Триумф” и чуждестранния й аналог – американската THAAD. По информация от открити източници, далечината на откриване на целта при С-500 ще бъде с 200 км повече, отколкото при С-400, т.е. примерно около 800 км. Както съобщава главнокомандващият ВВС на Русия Виктор Бондарев, тази система ще може да решава задачи по унищожението на оперативно-тактически ракети, на ракети със средна далечина на действие, а също и цели в близкия космос. Експертите изказват различни предположения за това, какви технически характеристики ще притежава този свръхмощен и тайнствен комплекс. Но всички са убедени, че С-500 рязко ща засили мощта на руската въздушно-космическа отбрана.
Най-новата ЗРС ще позволи да се решават задачи както на противоракетната отбрана, така и на противосамолетната, т.е. в рамките на една система да се обединява решението на две задачи.
С-500 “Триумф-М” освен всичко друго може да унищожава хиперзвукови крилати ракети, чиято крайцерска скорост достига до 5 500 км/ч и повече, съобщават руски медии.

 

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (45)

  1. Така е – ЩЕ ЩЕ ЩЕ!
   А санкциите стават все по-тежки!
   А ресурсите стават все по-малко!
   А несвободата все повече залива народеца на пиздостан!

   Започвам като трудоваците:

   1. КалибЪр

   Калибрите са просто смешни на фона на томахавките!
   По 2 ОСНОВНИ причини:
   А) далекобойност
   Б) насочване
   А) Далекобойността е свързана с двигател и ГОРИВО. КалибЪра е сполучлив като двигател, но като гориво е С М Е Ш Е Н. Твърдото му гориво използва атмосферен
   кислород и това ОГРАНИЧАВА увеличаването и намалянето на тягата. Т.е. получава се една ОБЩА СИСТЕМА, която се движи с ПОСТОЯННА СКОРОСТ. Като при това
   скоростта НЕ Е голяма! Това води до намаляне на маневреността на ЦЯЛАТА СИСТЕМА! Ерго – лесна плячка за противоракетите!
   Нещо повече – за да се направят кораби, които да „возят“ по 120 „калибри“ – трябва да се СМЕНИ ПОЛОВИНАТА ФЛОТ на Пиздостан! А и новите кораби
   НЯМА ДА МОГАТ ДА ПРЕСИЧАТ БОСФОРА, заради големия тонаж, който ще превозват. Засега всеки кораб може да пуска по 35 МАКСИМУМ калибри.
   Ако сравним това с „американските брадви“ – вижда се, че техните кораби могат да „пуснат“ 150 томахавки!
   Далекобойност на калибрите 2000 км.
   Далекобойност на томахавките 4600 км.
   Б) Насочването на калибрите е „по карта“ и чрез ГЛОНАС
   „По карта“ е всъщност по „координати“. А координатите са разработени по „геоида на Красовски“. Проблемът при него е, че „равнината“ е съобразена с Пиздостан!
   И дава ГОЛЕМИ ОТКЛОНЕНИЯ извън Пиздостан! Така например – отклонението, коетодава в равнинната част на Индия е 54 м, а в планинската над 170 м!
   Чрез глонасс (пиздостанското джипиес) има същите недостатъци като „картата“, но с по-малки отклонения (пак заради Красовски!)
   Проблемът при глонасс е, че спътниците му са само 24 – няма „резервни“!В случай, че бъдат „извадени от строя“ 3 спътника – глонасс престава да функционира!
   А „изваждането“ не е задължително да бъде „сваляне“ на спътника! Просто трябва да му се „попречи“ да подава сигнал! Което не е трудно. Например при последните
   слънчеви „изригвания“ 3 от глонасските спътници не подаваха сигнал повече от 3 часа!

   2. Искандери

   Искандер НЕ Е РАКЕТА! Искандер е „платформата“ за изстрелване на ракети!
   Тази „платформа“ е мобилна! И на нея се „изправя“ една ракета със среден обсег на действие – от 500 до 4500 км! Досега ракетата беше БАЛИСТИЧНА! (като северокорейските)
   Т.е. ракетата се „издига“ на височинадо 70 км и след това „пада“ в целта! Ракетите са едностепенни – до 800 км и двустепенни – над 800 км!
   „Усъвършенстването“, което се опитва да направи Пиздостан е да накара искандерът да „пуска“ крилати ракети! Става въпрос да пуска модернизиран вариант на „калибър“!
   Н Е В Ъ З М О Ж Н О Е! В смисъл един искандер може да пусне един „калибър“. Но за да презареди нов калибър ТРЯБВА КРАН! Т.е. по време на презареждането искандерът
   ЩЕ БЪДЕ УНИЩОЖЕН!

   3.Наследникът на ТУ 160

   Н Я М А Д А И М А Н А С Л Е Д Н И К!!!
   Пиздостан вече СЕ ОТКАЗА!
   Ще бъде „усъвършенстван“ ту-160

   Както НЯМА ДА ИМА НОВ САМОЛЕТОНОСАЧ – ще се „дадаТ“ 2 милиарда долара за да се „модернизира“ КУЗЯ!
   Защото нов самолетоносач ще струва НАД 10 МЛД ДОЛАРА!

   По същия начин стои въпроса с ту-160! За да се построят най-малко 30 нови ПАК-ДАта – трябват други 15 МЛД долара!
   А за да е ефективен ПАК-ДА – трябват 3 ескадрили по 10 самолета!

   4.Циркон
   Както ВСИЧКИ хиперзвукови летящи обекти, така и Цирконите имат едно основно СЛАБО МЯСТО! При удар в какъвто и да е обект, дори в течността на лисната кофа вода,
   хиперзвуковите летатекни обекти престават да съществуват. Разбиват се на „атоми и молекули“!
   Ето защо (за да се избегне какъвто и да е риск) те не могат да летят по-ниско от 50-70 м. (За сравнение – томахавките могат да летят и на 5 м над повърхността на морето!)
   А на такава височина са лесна мишена за откриване.
   Противодействието е елментарно – 2 катера ПРЕД ГОЛЕМИЯ КОРАБ на растояние 100м просто вдигат нещо във въздуха и го „крепят“ 5 минути!
   КРАЙ със хиперзвуковите!
   На въпроса, че най-напред катерите ще бъдат извадени от строя се отговаря елементарно – 2 катера струват 2 милиона! Цирконът 12 млн.!

   5. Ступор – нищо ново
   Обикновена електромагнитна „пушка“! Шварценегър се бореше с такива преди 20 г по филмите!
   Всеки един момент земята се „бомбандира“ от свободни електрони! И единственото, което я спасява е електромагнитното й поле! Изчезне ли то – Земята ще бъде
   ОПЕЧЕНА ЗА СЕКУНДИ!
   Противодействието на Ступор е обикновен магнетизъм!
   Но защо да се противодейства – Ступо НЕ РАЗЛИЧАВА „свои“ от „чужди“!
   Въпросът е в „бързината на излизане“ от въздействието на Ступор!
   А това е МОДЕРНА ЕЛЕКТРОНИКА! Нещо, което в пиздостан ВИНАГИ ЩЕ ЛИПСВА!

   6. МИГ-41
   След като дълго време ЛЪЖЕХА СВЕТА, че са направили самолет 5-то поколение (ПАК-ФА) – пиздостан призна, че всъщност самолетът е 4.5 поколение!
   Т.е. ДОРИ КИТАЙЦИТЕ вече имат 5-то поколение!
   Ето защо (за пред СВОИТЕ МУЖИЦИ) започнаха да тръбят, че ЩЕ ЩЕ ЩЕ направят самолет 6-то поколение! Който на всичкото отгоре ЩЯЛ да лети и в космоса!
   Какво разбира пиздостан под „космос“ никой не знае! Дори и джудженцето путчо!
   Но според международните договори – над 30 км над морското ниво се счита „космос“ – не е въздушно пространство на която и да е страна!

   Нортроп вече повече от 30 години има самолети, които летят на 70 км! Но това НЕ ГИ ПРАВИ 6-то поколение!

   Така, че „напънът“ на пиздостан да „роди“ нещо ново ще завърши както обикновено САМО С ПРОТОТИП!

   7. С-500
   Ето тук вече НАИСТИНА СЕ СМЕЯ!!!
   Както и да го „сучат“ пиздостанците НЕ ИСКАТ ДА ОБЯСНЯТ КАК
   130 крилати ракети Томахаук ПРЕЛЕТЯХА НАД БАТАРЕИТЕ с-400 В СИРИЯ! И тези с-400 ДОРИ И НЕ ЗАБЕЛЯЗАХА, че НАД ТЯХ летят американски крилати ракети!
   Нещо повече – Израел 8 пъти БОМБАНДИРА ЛЕТИЩЕТО В ДАМАСК, ПАЗЕНО ОТ с-400! И нито веднъж тези с-400 не „гъкнаха!

   Ето защо пиздостанците важно обявиха – ЩЕ правим „нови“ с-500!
   И правят „усъвършенстван“ вариант на с-400!

   Мога да говоря и за „новите танкове“ армата!
   Мога да говоря и за „новите подводници“! „Новия калашник“! И т.н.

   Истината е една:
   ПИЗДОСТАН ИЗОСТАВА ТОТАЛНО във всички направления на военната техника!
   И въпросът не е, че САЩ са „по-напред“!
   Въпросът е, че КИТАЙ СА „ПО–НАПРЕД“!
   А в края на краищата КИТАЙ ЩЕ ВЛЕЗЕ В СИБИР! А не САЩ и НАТО!

   Но за това се иска МОЗЪК! А не милиционерско мислене на старши лейтенантче от кгб!

  2. Започвам като трудоваците:

   1. КалибЪр

   Калибрите са просто смешни на фона на томахавките!
   По 2 ОСНОВНИ причини:
   А) далекобойност
   Б) насочване
   А) Далекобойността е свързана с двигател и ГОРИВО. КалибЪра е сполучлив като двигател, но като гориво е С М Е Ш Е Н. Твърдото му гориво използва атмосферен
   кислород и това ОГРАНИЧАВА увеличаването и намалянето на тягата. Т.е. получава се една ОБЩА СИСТЕМА, която се движи с ПОСТОЯННА СКОРОСТ. Като при това
   скоростта НЕ Е голяма! Това води до намаляне на маневреността на ЦЯЛАТА СИСТЕМА! Ерго – лесна плячка за противоракетите!
   Нещо повече – за да се направят кораби, които да „возят“ по 120 „калибри“ – трябва да се СМЕНИ ПОЛОВИНАТА ФЛОТ на Пиздостан! А и новите кораби
   НЯМА ДА МОГАТ ДА ПРЕСИЧАТ БОСФОРА, заради големия тонаж, който ще превозват. Засега всеки кораб може да пуска по 35 МАКСИМУМ калибри.
   Ако сравним това с „американските брадви“ – вижда се, че техните кораби могат да „пуснат“ 150 томахавки!
   Далекобойност на калибрите 2000 км.
   Далекобойност на томахавките 4600 км.
   Б) Насочването на калибрите е „по карта“ и чрез ГЛОНАС
   „По карта“ е всъщност по „координати“. А координатите са разработени по „геоида на Красовски“. Проблемът при него е, че „равнината“ е съобразена с Пиздостан!
   И дава ГОЛЕМИ ОТКЛОНЕНИЯ извън Пиздостан! Така например – отклонението, коетодава в равнинната част на Индия е 54 м, а в планинската над 170 м!
   Чрез глонасс (пиздостанското джипиес) има същите недостатъци като „картата“, но с по-малки отклонения (пак заради Красовски!)
   Проблемът при глонасс е, че спътниците му са само 24 – няма „резервни“!В случай, че бъдат „извадени от строя“ 3 спътника – глонасс престава да функционира!
   А „изваждането“ не е задължително да бъде „сваляне“ на спътника! Просто трябва да му се „попречи“ да подава сигнал! Което не е трудно. Например при последните
   слънчеви „изригвания“ 3 от глонасските спътници не подаваха сигнал повече от 3 часа!

   2. Искандери

   Искандер НЕ Е РАКЕТА! Искандер е „платформата“ за изстрелване на ракети!
   Тази „платформа“ е мобилна! И на нея се „изправя“ една ракета със среден обсег на действие – от 500 до 4500 км! Досега ракетата беше БАЛИСТИЧНА! (като северокорейските)
   Т.е. ракетата се „издига“ на височинадо 70 км и след това „пада“ в целта! Ракетите са едностепенни – до 800 км и двустепенни – над 800 км!
   „Усъвършенстването“, което се опитва да направи Пиздостан е да накара искандерът да „пуска“ крилати ракети! Става въпрос да пуска модернизиран вариант на „калибър“!
   Н Е В Ъ З М О Ж Н О Е! В смисъл един искандер може да пусне един „калибър“. Но за да презареди нов калибър ТРЯБВА КРАН! Т.е. по време на презареждането искандерът
   ЩЕ БЪДЕ УНИЩОЖЕН!

   3.Наследникът на ТУ 160

   Н Я М А Д А И М А Н А С Л Е Д Н И К!!!
   Пиздостан вече СЕ ОТКАЗА!
   Ще бъде „усъвършенстван“ ту-160

   Както НЯМА ДА ИМА НОВ САМОЛЕТОНОСАЧ – ще се „дадаТ“ 2 милиарда долара за да се „модернизира“ КУЗЯ!
   Защото нов самолетоносач ще струва НАД 10 МЛД ДОЛАРА!

   По същия начин стои въпроса с ту-160! За да се построят най-малко 30 нови ПАК-ДАта – трябват други 15 МЛД долара!
   А за да е ефективен ПАК-ДА – трябват 3 ескадрили по 10 самолета!

   4.Циркон
   Както ВСИЧКИ хиперзвукови летящи обекти, така и Цирконите имат едно основно СЛАБО МЯСТО! При удар в какъвто и да е обект, дори в течността на лисната кофа вода,
   хиперзвуковите летатекни обекти престават да съществуват. Разбиват се на „атоми и молекули“!
   Ето защо (за да се избегне какъвто и да е риск) те не могат да летят по-ниско от 50-70 м. (За сравнение – томахавките могат да летят и на 5 м над повърхността на морето!)
   А на такава височина са лесна мишена за откриване.
   Противодействието е елментарно – 2 катера ПРЕД ГОЛЕМИЯ КОРАБ на растояние 100м просто вдигат нещо във въздуха и го „крепят“ 5 минути!
   КРАЙ със хиперзвуковите!
   На въпроса, че най-напред катерите ще бъдат извадени от строя се отговаря елементарно – 2 катера струват 2 милиона! Цирконът 12 млн.!

   5. Ступор – нищо ново
   Обикновена електромагнитна „пушка“! Шварценегър се бореше с такива преди 20 г по филмите!
   Всеки един момент земята се „бомбандира“ от свободни електрони! И единственото, което я спасява е електромагнитното й поле! Изчезне ли то – Земята ще бъде
   ОПЕЧЕНА ЗА СЕКУНДИ!
   Противодействието на Ступор е обикновен магнетизъм!
   Но защо да се противодейства – Ступо НЕ РАЗЛИЧАВА „свои“ от „чужди“!
   Въпросът е в „бързината на излизане“ от въздействието на Ступор!
   А това е МОДЕРНА ЕЛЕКТРОНИКА! Нещо, което в пиздостан ВИНАГИ ЩЕ ЛИПСВА!

   6. МИГ-41
   След като дълго време ЛЪЖЕХА СВЕТА, че са направили самолет 5-то поколение (ПАК-ФА) – пиздостан призна, че всъщност самолетът е 4.5 поколение!
   Т.е. ДОРИ КИТАЙЦИТЕ вече имат 5-то поколение!
   Ето защо (за пред СВОИТЕ МУЖИЦИ) започнаха да тръбят, че ЩЕ ЩЕ ЩЕ направят самолет 6-то поколение! Който на всичкото отгоре ЩЯЛ да лети и в космоса!
   Какво разбира пиздостан под „космос“ никой не знае! Дори и джудженцето путчо!
   Но според международните договори – над 30 км над морското ниво се счита „космос“ – не е въздушно пространство на която и да е страна!

   Нортроп вече повече от 30 години има самолети, които летят на 70 км! Но това НЕ ГИ ПРАВИ 6-то поколение!

   Така, че „напънът“ на пиздостан да „роди“ нещо ново ще завърши както обикновено САМО С ПРОТОТИП!

   7. С-500
   Ето тук вече НАИСТИНА СЕ СМЕЯ!!!
   Както и да го „сучат“ пиздостанците НЕ ИСКАТ ДА ОБЯСНЯТ КАК
   130 крилати ракети Томахаук ПРЕЛЕТЯХА НАД БАТАРЕИТЕ с-400 В СИРИЯ! И тези с-400 ДОРИ И НЕ ЗАБЕЛЯЗАХА, че НАД ТЯХ летят американски крилати ракети!
   Нещо повече – Израел 8 пъти БОМБАНДИРА ЛЕТИЩЕТО В ДАМАСК, ПАЗЕНО ОТ с-400! И нито веднъж тези с-400 не „гъкнаха!

   Ето защо пиздостанците важно обявиха – ЩЕ правим „нови“ с-500!
   И правят „усъвършенстван“ вариант на с-400!

   Мога да говоря и за „новите танкове“ армата!
   Мога да говоря и за „новите подводници“! „Новия калашник“! И т.н.

   Истината е една:
   ПИЗДОСТАН ИЗОСТАВА ТОТАЛНО във всички направления на военната техника!
   И въпросът не е, че САЩ са „по-напред“!
   Въпросът е, че КИТАЙ СА „ПО–НАПРЕД“!
   А в края на краищата КИТАЙ ЩЕ ВЛЕЗЕ В СИБИР! А не САЩ и НАТО!

   Но за това се иска МОЗЪК! А не милиционерско мислене на старши лейтенантче от кгб!

   1. Путараш явно ти се плаща или нямам семейство на което трябва да отделяш време.не да ми пишеш в полза на единствените пуснали ядрено оръжие над цивилни ЖИВИ ХОРА.Само това стига трябва целия свят да ги изолира не те да слагат санкции няма по лоша постъпка от тяхната и ядрената им бомба

    1. САЩ пуснаха 2 атомни бомби над Япония през 1945г. и тя веднага капитулира. Проста (макар и жестока аритметка) казва, че така е бил спасен живота на по-голям брой хора, ако войната е продължила. В това число на хора и от СССР, който наскоро обявил война на Япония. Затова СССР в този момент приема тихо случилото се. Тиха радост и известна уплаха.

   2. Ima li takova neshto – Strogo Sekretno I drzhavna taina – Putarash e mai lagnoto ovcharche. Ima atomna bomba v diplomatichesko kufarche !!! Nosi se na raka. Mozhe USA veche da e ,zaribena’ ot siromashni bulgari !

  1. А има ли някъде по света нещо, което поне малко да наподобява неманипулиран и нецензуриран източник на информация?

 1. Перспективен…Трябват абсолютно нови технологични мощности и супер квалифицирана работна ръка.При това крадене трудно ще направят много нови производствени мощности,а старата работна сила си отива твърде рано,поради некачественото здравеопазване и пиянството,а нова и свежа работна сила е само мечта.Така,че…

 2. Единственото , което ще спаси човечеството от война е ВЬОРЬЖЕНИЕТО – това пазеше мира през СТУДЕНАТА ВОЙНА . Силата на единия се балансира сьс сила на другия , затова парите за вьорьжаване не са пари на вятьра.

 3. Радост за евроамериканските гейове – по-големи ракети ще им вкарват.По-грапави и с повече крилца.А акулите от военнопромишления комплекс ще потриват доволно ръце.Което е в дъното на всичката надпревара във въоръжаването.От време на време ще се запалва някоя война,за да се изпробва новото оръжие в бойна обстановка,па и да се изразходва количество,после ще се произведе ново и пак доволно ще потриват ръце.И така златното колелце ще се врътка до края на светаНикой няма и грам намерение да пали трета световна.Всичко се върти около едни пари,потъващи в джобовете на едни 200-300 дебелака и обкръжението им. А лапнишараните ще си чешат езиците по форуми и под подобни статии и ще демонстрират тъпи пристрастия.Е,вероятно някои са на работа,но повечето си драскат и задоволяват някакви свои потребности.Тъкмо изследователите на българския акъл ще имат материал за статистиките си,сочещи за съжаление бая изпростяване.Алан Дълес излезе удивително предвидлив.Зер тъпаци се управляват по-лесно и не ти пречат да гребеш с кофата от златната река.

 4. А турските въздушно космически сили начело с екип от имами от медресетата работят върху разработката на нов вид локум.
  Търсят се и помощник доценти за борба с дяволи.

  1. А ,Йордан Цонев се е кандидатирал …скоро ще го викат на кастинг !

 5. В Русия в близките години няма да останат хора, но Путя се въоражава. Реално там един ден ще останат само оръжия, горивни залежи и няколко големи града. Според някои източници през 2025 г. Русия ще рухне като СССР. Дори това да стане през 2030 или през 2040 г. , войнолюбивите пияндета ще предадат териториите си на човеци, които работят.

  1. За западните цивилизации Русия е непредсказуема. Защото те не познават народа на Русия и изобщо народите извън Западна и Централна Европа, Северна Америка и Австралия. Затова през 1918 – 1922 година те всекидневно предсказват скорошния край на болшевизма, а през 1989 година бяха поразени от неговото абсолютно неочаквано за тях рухване. Макар че този крах може да се прогнозира и управлява още от около 1980 година. Че и по-рано.

   Но дори последните години също потвърждават тази липса на прогнозиращи знания за Русия. Вече над три години Русия, с политиката си в Украйна и в Сирия, доказва на западните политически пиманпророци, че спрямо такива държави, като Русия, техните прогнози ни лула тютюн не чинат. То не бяха прогнози как Русия ще затъне и после ще се чуди как да излезе от кашата, в която се намесва, как ще я направят на нищо и половина и как за броени месеци ще фалира. А тя не само че се държи, но и завоюва международен авторитет, просто като показа на САЩ в Сирия как трябва да се действа при такива конфликти. И измести САЩ от ролята на фаворит в този регион. А това не става с помощта само на лъжлива пропаганда, но и с притежаването на мощни оръжия, и с наличието на политици, които наистина разбират от политика. Като Путин и дори като Тръмп, а не като Обама Меркел.

   1. Ти пък по какво позна, че Русия не затъва. По публикациите в Спутник? И какъв международен авторитет ти си привижда. Че пушна няколко чалми в Сирия? И увърта и лъже за газовата атака? Авторитет пред кого? Виж и съюзниците: Турция, Иран, Северна Корея. За Китай не е много ясно. Ти България в този клуб ли я искаш. Или като всеки русофил България не те интересува?

 6. Kak inak da se opazat ot alchni, bezskrupolni, perverzni nasilnizi, na koito se klaniame za edna kopanka chorba ot leshta ! Rusnaka e svobodna dusha, do / samo/razrushenie ! Trebe da se chete I logicheski da se razsozhdava . Do 2040 shte se sozdade The Islamic States of Western Europe – bidete rahat, I nashte shterki shte sa tam s feredjetata !

 7. Руските архиви са пълни с чертежи на различни оръжия, които са много страшни на книга. То не са екраноплани, орелчета и кво ли не. Но поради технически проблеми, глупост или липса на пари не са осъществени. Тези три условия са напълно валидни и днес. Така че русофилската квота на труд носи малко дивиденти на пАсолството и дали си струва парите?

  1. Именно. Путя има нови танкове, но те трудно палят или изобщо. Очевидно има липса на финансиране, или инженерите са прости и фиркани до козирката. Руска (циганска) работа. Важното за Путя е да се хвали и да плаши с нова техника, нищо че е дефектна.МиГ-овете му падат като камъни, когато срещнат Ф-16-ки.

 8. Какви спецове,какви познавачи!!!!Виж им коментарите и им купи гайди да надуват.Сляпата омраза към Русия ви е замъглила разума.(ако го имате)Вашето мнение не променя нищо Кучетата лаят,кервана си върви.

  1. Господин Горо,
   много бих искал да ни кажете накъде върви керванът! Щото и ние (простаците от форума) да знаем поне малко от вашата осведоменост!
   Може би Асад ще управлява още 100 години?
   Или самолетите на матушка ще летят из Сирия още 100 години?
   Или още утре Сирия ще се възстанови и ще започне да изплаща дълговете си към кремъл?
   Разбира се, че нашето мнение не променя нищо!
   Просто ние обичаме руския народ!
   И ни е болно като виждаме как някакви изроди го карат към бедност и изостаналост!
   И ако пишем нещо във форумите то не е омраза към русия! А омраза към управляващите я в момента! Защото в края на краищата пак ще страда руския народ!
   Фамилия путинови и сие, както знаете отдавна са изнесли богатствата си извън русия!

   1. Е мислиш ли, че е доста нагло и арогантно да мислиш, че знаеш по добре от руснаците какво искат и трябва да правят?
    Вероятно трябва пак да мрът от тлад кат при гжрбачов и елцин?
    Аман от идшоти споделящи лайняните ценности на поръчковия дисидент – ветропоказателя плевнелиев.

    1. Дааам и 1905 и 1917и 1991 руснацте знааха по-добре и не приемаха съвети отвън и се свиват все повече и повиче

     1. Както казах – тяхна си работа, олихофрене комунистически.

  2. Там е работата, че не върви. Дори гасне и то на Червения площад!

 9. Daaaa , vsi4ko tova predvideno kato vidove vaorujenie moje da stane kogato , zapo4nem da si kupuvame proizvedenite ruski smartfoni i laptopi i drugi elektronni djundjurii za bita. Rusnacite edin tv priemnik ne sa proizveli poslednite desetilitiq a se napuvat za voennata elektronika , a bez suvremenna elektronika nqma efektivni orujiq – ostava samo da se poqvqt novite matrosovci no edva li im sa ve4e tolkova kuhi leikite na mladite pretenciozni rusnaci..

 10. Тоя 41 прилича на пребоядисан 21… което пак е по добре от при нашите седерасти, некадърни даже боядисат.

 11. ТОВА С ОРЪЖИЯТА Е ПРЕКРАСНО , КАКТО БИ КАЗАЛ НЯКОЙ НАШЕНСКИ ПОЕТ – НАТЕГАЧ , НАРЕЖДАЙКИ СЕ РАМО ДО РАМО ДО СВОЯ РУСКИ ЕКВИВАЛЕНТ !
  НО КАК СА РУСКИТЕ ДРУГАРИ С ХРАНАТА И ДРУГИТЕ НЕЩА ОТ ЕЖЕДНЕВИЕТО ? ЗА АМЕРИКАНЦИТЕ . ЗНАЯТ МНОЗИНА ИТОВА НЕ Е ТАЙНА ! !!
  !БЛАГОСЪСТОЯНИЕТО НА ЕДНА НАЦИЯ Е ВАЖНА ЧАСТ ОТ НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ!!!!

 12. Много лай , много вой за една купичка Pedy grye ! Да бяхте ухапали някой от тези , които Ви нахъсват за животински бой или да скъсате гащите на тези които ви използват за своето облагодетелстване !!!

   1. Кво си тръгнал да се жалваш кво ти имало в купичката?! За олихофрен – толкоз.

 13. Жал мие,ама не разбирам добро бугарски. Од ова што прочитав, со глема мака, Вие сте поголеми цигани и од нас Македнците! Толку омраза, киселина, негација на Руснаците, не знам што да ви кажам. Да не бе тие нивни пра-пра дедови Руснаци, ви да простете браќа Бугари, ке имате имиња како,на пример, Мурат,Екрем, Фатмир итн. Немојте, заборавот на историјата е зло, и тој се враќа… Уште нешто, за виско грамотните европејски Бугари, Русија, не сте слепи, гледата не е времето на Елцин и Горбачов! Ова е нова Русија, сеедно дали ќе има цар Путин или некој друг. Русија, меѓу нас речено, може само Господ Бог да ја умишти…

  1. 27 godini liberalno – demokratichnI polu-istini, propagandirana narkomania, alkoholism, kurvalak, lagen ateism, sistemno rushene na semeistvoto i sorosoidna demagogia proizvedoha enichari, Jordane, zabravili sa si maichinoto mleko. USA, UE voobshte , ama hich ne gi e grizha za bulgari / makedonci, obratno , nas vinagi shte ni mraziat za ezikovi, verski, kulturni, istoricheski vrzkI s Rusia, Da ne ti e grizha, Bog shte opazi liudete si !!!

  2. Прав си ! Обаче евроатлантическите „ценности“ са замъглили мозъците на тъпанарите – това е положението !

  3. вие,сърбизираните българи си трайте-сваляхте си шалварите на сърбите,наскоро ги свалихте и пред гърците….жалки циганета

 14. Ако Русия не разполагаше с реална военна мощ, САЩ отдавна щяха да са ги „демократизирали“ и тях.

 15. Демострираното е смайващо. Просташките коментарии да спрат. Хора без никакви понятия от разработка на оръжия да не пишат глупости. Сериозно трябва да се постави въпроса ни за участие в тази престъпна организацоя НАТО.

 16. Руските ракети са наай- хубавите,,,но, Руските комбайни не са наай хубавите,,…е, питам се, Какво искат хората,,, ракети или хляб и по добър живоот???????…

 17. Петрус , не виждаш ли че са наобиколили Русия отвсякъде като хиени , за какво да мислят друго освен за респектиращи оръжия , просто това им е най важното ! Хората ще се лишат и от хляб за да оцелее страната им !

 18. Защо руски военни кораби не правят маневри в мексиканския залив, а американските в Черно море правят? Зашо няма руски ракети в Мексико и Канада, а Русия е заобиколена отвсякъде с американски ракети?

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.