Руските въоръжени сили удариха център за управление на БПЛА в посока Краснолиманск

Бомбардировъчна авиация на група войски „Център“ атакува пункт за управление на безпилотни летателни апарати (БЛА), два командно-наблюдателни пункта и пункт за временно дислокиране на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в Краснолиманско направление. Това каза за руската информационна агенция ръководителят на пресцентъра на групата Александър Савчук.

„Бомбардировачната авиация на групата нанесе четири удара по два командно-наблюдателни пункта, пункт за временно дислокиране и център за управление на БЛА в районите на населените места Торское, Кировск, Серебрянка“, каза още Савчук.

Също така, според Савчук, два украински дрона са били унищожени от ПВО.

Савчук съобщи още, че войските на групата „Център“ са отбили нападение на 12-та бригада „Азов“ и 67-ма механизирана бригада на въоръжените сили на Украйна в района на Торски участък и Серебрянско горско стопанство в Краснолиманска посока.

„В Краснолиманското направление в района на Торски участък и Серебрянското горско стопанство координираните действия на групата войски „Център“ във взаимодействие с артилерията и щурмовата армейска авиация осуетиха и отблъснаха атаките на щурмовите групи на 67-а механизирана в. бригада на украинските въоръжени сили и 12-та бригада специални сили „Азов“, заяви Савчук.

Според Савчук загубите на противника в тази посока възлизат на повече от 50 военнослужещи. Унищожени са бойна бронирана машина и пикап“, заключи ръководителят на пресцентъра.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия