Руският посланик посети „Лукойл Нефтохим Бургас“

Руският посланик в България Анатолий Макаров посети „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“. Заедно с Макаров, рафинерията разгледаха генералният консул на Русия във Варна Сергей Лукянчук, почетният консул на страната в Бургас Тонко Фотев и търговският представител на Русия в България Игор Илингин.

Те разгледаха основните технологични обекти и се запознаха с историята и достиженията на завода, който след приватизацията си през 1999 г. изцяло обнови производствените си мощности и повиши качеството на продуктите в съответствие с най-високите европейски стандарти.

Председателят на Управителния съвет на дружеството Ильшат Шарафутдинов изтъкна доброто сътрудничество между „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“ АД и Общините Бургас и Камено по ред обществено значими проекти.

Генералният директор на „ЛУКОЙЛ България“ ЕООД и член на Надзорния съвет на „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“ Валентин Златев представи основните параметри на дейността на организациите от Групата „ЛУКОЙЛ“ в България като подчерта значението им в икономиката на страната. Интерес предизвикаха социалните и благотворителни програми на „ЛУКОЙЛ“, както и работата в подкрепа на българската култура и спорт, а сред главните приоритети на ръководството на предприятието бяха посочени ефективността и безопасността на производството, грижата за опазването на околната среда и развитието на персонала.

Дипломатите посетиха и музея на „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“, представящ историята на родното нефтопреработване и нефтохимия от първата копка през далечната 1960 г. и първия български бензин през 1963 година до модерните високотехнологични инсталации днес.

Посланикът на Руската Федерация у нас оцени високо отличните условия за работа в предприятието, като подчерта, че то е прекрасен образец на руско-българското бизнес сътрудничество, и пожела на колектива на завода нови трудови успехи за укрепване на партньорските връзки между Русия и България.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Икономика