Борисов: Отчитаме бюджетен излишък от 1 921 млн. лв. за 2018 г. Не задлъжняваме и не оставяме дългове на следващите поколения, съобщи премиерът

Смядово в траур за загиналото семейство при адската катастрофа край Омуртаг

Дженифър Лорънс се омъжи От сватбата й има само една снимка

Потрошиха джип на полицията във Видин

Военни иззеха невзривен боеприпас, открит край Пловдив

Сергей Лавров: Отношенията между Русия и България са основани на дълбоки исторически и културни традиции Работата по второто разклонение на „Турски поток“ ще бъде завършена в срок през 2020 г.

Паспортната дирекция с удължено работно време във връзка с предстоящите избори

Горски педагози демонстрираха авторски уроци Правят сайт и учебно помагало

Германия обмисля да изгради собствен космодрум

Арестуваха двама афганистански мигранти за изнасилване на непълнолетно момиче в София

Посланикът на Русия: „Балкански поток“ ще изведе руско-българските отношения на качествено ново ниво

Чавушоглу: Ако до 35 часа кюрдите не се оттеглят ще продължим с военните действия в Сирия

Обраха кола в района на Еменския каньон Сръчните апашите свили 550 лева

БАБХ: Над 300 кг опасен колбас е изтеглен от търговска мрежа у нас

Руският посланик посети „Лукойл Нефтохим Бургас“

Руският посланик в България Анатолий Макаров посети „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“. Заедно с Макаров, рафинерията разгледаха генералният консул на Русия във Варна Сергей Лукянчук, почетният консул на страната в Бургас Тонко Фотев и търговският представител на Русия в България Игор Илингин.

Те разгледаха основните технологични обекти и се запознаха с историята и достиженията на завода, който след приватизацията си през 1999 г. изцяло обнови производствените си мощности и повиши качеството на продуктите в съответствие с най-високите европейски стандарти.

Председателят на Управителния съвет на дружеството Ильшат Шарафутдинов изтъкна доброто сътрудничество между „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“ АД и Общините Бургас и Камено по ред обществено значими проекти.

Генералният директор на „ЛУКОЙЛ България“ ЕООД и член на Надзорния съвет на „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“ Валентин Златев представи основните параметри на дейността на организациите от Групата „ЛУКОЙЛ“ в България като подчерта значението им в икономиката на страната. Интерес предизвикаха социалните и благотворителни програми на „ЛУКОЙЛ“, както и работата в подкрепа на българската култура и спорт, а сред главните приоритети на ръководството на предприятието бяха посочени ефективността и безопасността на производството, грижата за опазването на околната среда и развитието на персонала.

Дипломатите посетиха и музея на „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“, представящ историята на родното нефтопреработване и нефтохимия от първата копка през далечната 1960 г. и първия български бензин през 1963 година до модерните високотехнологични инсталации днес.

Посланикът на Руската Федерация у нас оцени високо отличните условия за работа в предприятието, като подчерта, че то е прекрасен образец на руско-българското бизнес сътрудничество, и пожела на колектива на завода нови трудови успехи за укрепване на партньорските връзки между Русия и България.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

  1. правилно! лукойл е демократично предприятие, продадено на най заслужилите за издигането в кариерата на демократа другаря костов.

  2. колко данък печалба е платило за 18 год.?

    1. Аре ся, демократична фирма са. Майка им е в амстердам, търгуват с виенска…

  3. ПРАВО НА ВСЕКИ СОБСТВЕНИК Е РЕДОВНО ДА СИ НАГЛЕЖДА ИМОТА ……

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.