Ръководството на БСП в Сандански напусна партията

Социалисти по места хвърлят оставки заради решения на лидера на партията Корнелия Нинова и обвиняват ръководството в натрапени кандидати.

Червени бягат при “Атака”, Воля и РЗС

Цели първични организации във Варна с готови оставки

Два дни преди началото на предизборната кампания за кметските избори, която се открива на 27 септември, БСП продължава да се тресе от скандали по места.

Социалисти в Сандански хвърлиха колективна оставка начело с лидерката си Снежана Стоянова в знак на несъгласие с натрапен им от Централата на “Позитано” 20 кандидат за кмет.

С този акт на практика червената структура в курортния град се разпадна, а досегашните активисти взеха безпрецедентно решение да влязат в коалиция с РЗС, “Атака” и Воля. Те ще участват и в листата на коалицията като гражданска квота.

До оставката на червените се стигна след като те поискаха да се свика извънредно съвещание на Националния съвет на БСП и да преразгледат своето решение за кандидат за кмет в града да се подкрепи Младен Тимчев, а не както местната структура е гласувала да издигне своята лидерка Снежана Стоянова.

“Моето решение последва и цялото общинско ръководство. Продължавам да нося партията БСП в сърцето си, но при сегашното є ръководство съм категорична, че не намирам общ език и подкрепа”, коментира скандалната ситуация Снежана Стоянова.

Напрежение продължава да има и във Варна. Там също много първични организации смятали да напуснат БСП. “Председателят на БСП Корнелия Нинова говори срещу паралелната държава, а тя самата прави паралелна партия в БСП”, заяви за “Труд” градският лидер на социалистите във Варна Борислав Гуцанов. Край морето от “Позитано” 20 също наложиха своя кандидатура за кмет и листа с кандидати за общински съветници. “Кой ги е избрал тези хора, някои от които нямат нищо общо с БСП?”, запита Гуцанов. Според него задкулисен център прави листа за общински съветници във Варна вместо единственият легитимен орган, който избира кандидатите - Градската конференция. “Аз съм член на НС и от 32 години съм член на партията, така че оставам, за да отстоявам истинския є смисъл и да се боря за промяна и срещу подмяната, която се прави в момента”, каза варненският соцлидер.

Коментари

Задължително поле