Ръст на болните в Пловдивска област заради евангелистка сбирка в Перущица

Данните за Пловдив бяха коригирани на пресконференция в областната управа.

Нови 10 случая на коронавирус бяха регистрирани в Пловдив, 7 от тях се дължат на евангелистка сбирка в Перущица, провела се преди няколко дни в църква в ромската махала на града. На нея присъствали над 50 души, след които и лектор от Варна. Пръв с коронавирус е диагностициран пасторът от Евангелистката църква в Перущица, към момента той е на лечение в УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив.

При изследването на контактните са установени 7 положителни проби – на петима участници в сбирката от Перущица и на двама от Раковски. Така ромската махала на Перущица е ново огнище в Пловдивско и там има засилено полицейско присъствие. Няма КПП-та, но полиция ограничава движението из квартала,  а под карантина са поставени 20 души.

Другите 3-ма нови болни от Пловдивска област са двама пловдивчани, контактували с болни от Доспат. Последният случай е на жена от Пловдив, за която няма данни да се е заразила в някое от наличните към момента огнища.

Сутринта информационният портал съобщи за 12 нови случая в Пловдивска област, но след това данните бяха коригирани на 10.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве