Рябков: Западът се опитва да вмени несъществуващо намерение на Русия да използва ядрено оръжие

Западните страни се опитват да обвинят Русия в несъществуващи намерения да използва ядрено оръжие. Това каза заместник-министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Рябков, съобщават руски медии.

„Колкото и да стоим на позицията си по този въпрос, обяснявайки очевидните неща, те се опитват да ни обвинят в някакви несъществуващи намерения за използване на ядрени оръжия, просто отражение на курса към демонизация на Русия“, каза още Рябков.

Рябков добави, че Русия може да използва ядрено оръжие само в редица случаи, извън които използването на този вид оръжие е невъзможно.

„Многократно сме отбелязвали – и това е същината на позицията на Руската федерация: използването на ядрено оръжие е възможно в две ситуации, когато се извършва нападение срещу нас или нашите съюзници с използване на ядрено, или друг вид масово оръжие. Второто, когато е извършен акт на агресия срещу Русия с конвенционални оръжия и ситуацията е достигнала етап, в който е застрашено самото съществуване на нашата държава“, коментира Рябков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия