Самолетите 737 MAX могат да се върнат в експлоатация през август

Самолетите на "Боинг" (Boeing) от модела 737 MAX могат да се завърнат в експлоатация през август, след като актуализацията на софтуера, който допринесе за двете фатални катастрофи, бъде одобрена от авиационните регулатори, съобщава в четвъртък американското новинарско онлайн издание International Business Times (ibtimes.com).

Самолетите 737 MAX ще могат да подновят полети в края на лятото, поне що се отнася за машините, притежавани от американските авиопревозвачи American Airlines, Southwest Airlines и United Continental.

Според информация на изданието, представителите на Федералната авиационна администрация на САЩ (FAA) са заявили наскоро пред Международната организация за гражданска авиация (ICAO), че биха могли да успеят да изчистят плана за завръщането на самолетите в експлоатация до края на юни. Въпреки това, местните авиокомпании в САЩ няма да могат да активират отново флотилията си със самолети 737 Max преди август, добави вестникът, цитиран от БНР.

Вчера главният изпълнителен директор на компанията "Боинг" Денис Мюленбург заяви, че няма да настъпят промени в дългосрочното производство на самолетите 737 MAX, подчертавайки че компанията работи за спечелване отново на доверието на обществеността.

Коментари

Задължително поле