Само за 4 месеца: Внесли 2400 тона сухо мляко в мандрите

Няма истинско сирене под 7 лева 

За първите четири месеца на годината е внесено голямо количество сухо мляко. По неофициални данни количеството е било повече от 2400 т. Може да си представите за колко мляко става въпрос, защото един килограм се разрежда с 10 литра вода.

Това заяви Магдалена Апостолова от Асоциация на млекопреработвателите в България, след като днес Българската агенция по безопасност на храните, Комисията за защита на потребителите, “Активни потребители” и двете асоциации на млекопреработвателите в България тръгнаха отново на проверки за фалшиво сирене в магазините в София. Контролните органи взеха 6 проби, чиито резултати ще излязат в началото на следващата седмица.

Апостолова добави още, че се наблюдава ръст на цените - с 2% на сирената, а на кашкавалите е малко повече. Това е вследствие на увеличението на цените на тока, консумативите. Цените на сухото мляко на борсите също скочиха, говоря за европейските, коментира тя.

Д-р Сергей Иванов от “Активни потребители” заяви, че под 7 лв. няма как да ядем истинско сирене, както и за под 10 лв. - кашкавал. В тези, които са под тази цена, има основно вода и различни добавки”, поясни Иванов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Икономика