Сани Жекова слиза от сноуборда

Александра Жекова слага края на състезателната си кариера. Най-добрата ни сноубордистка обяви решението си на церемонията по закриването на сезона на БФСки, на което бе и водеща заедно с вицепрезидента на централата Георги Бобев.

Сани слиза от дъската като една от най-успешните ни състезателки в зимните спортове. Тя бе близо до олимпийски медал в Сочи през 2014-а, но сблъсък с италианката Микела Мойоли я остави на 5-о място. Жекова бе и най-добре представилата се българка в Пьонгчанг миналата година, където завърши 6-а.

Тя получи специален плакет за принос в развитието на спорта от президента на федерацията Цеко Минев. Същата награда получиха алпийците Мария Киркова и Никола Чонгаров, както и ски бегачът Веселин Цинзов, които също се оттеглят от спорта след края на сезона. С плакети ги отличи и БОК.

Генералният секретар на комитета Белчо Горанов връчи и специално отличие за пробив в световния спорт на новата звезда на алпийските ски Алберт Попов. Софиянецът бе сред отличените от спонсорите Fibank, А1, Дженерали и Ауди за най-добре представил се в дисциплината си – 6-о място в слалома от Световната купа в Шладминг. В останалите направления №1 са Владимир Зографски (ски скок) и Радослав Янков (сноуборд).

Коментари

Задължително поле