Санкции срещу България иска евродепутатът Малинов

Наказателна процедура срещу България да започне Брюксел – за това настоява европейският депутат от ДСБ Светослав Малинов. Този акт е без аналог в историята на Европарламента – депутат да иска санкции срещу държавата, изпратила го да защитава интересите й. От 751 представители в ЕП едва шестима са подкрепили искането на Малинов.

Така седмината изпратили писмо до еврокомисаря по околна среда Кармену Вела, в което изискват на страната ни да бъдат наложени финансови санкции заради изграждането на магистрала „Струма“ и за Пирин. Аутобанът не можело да минава през Кресненското дефиле, защото там имало костенурки, смоци и лешояди, твърди Малинов. Но не споменава, че именно в този участък при катастрофи загиват хора, а ранените при инцидентите са десетки. За Пирин евродепутатът повтаря лъжите на българските „зелени“, които в края на юни бяха разкрити от ЮНЕСКО и сега „еколозите“ опитват да натрапят манипулациите си през ЕП. Самият комисар Кармену Вела няколко пъти, включително и по време на българското европредседателство, обяви категорично, че в Пирин нарушения няма.

Подкрепа за Малинов е дала и скандалната „зелена“ Ска Келер, която в началото на годината посети страната ни. Преди време германката нашумя с идеята си България да приема и засели неограничен брой мигранти от Африка и Близкия Изток.

В клеветите срещу България зад Малинов е застанала коалицията „Демократична България“, в която освен „зелените“, е „Да, България“ на Христо Иванов-Бойкикев и ДСБ на Атанас Атанасов. Извън всякакъв морал и етика е един български евродепутат да работи срещу родината си в името на маргинални политически цели.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика