Сара Младенова - Естествена красота

Снимка: Надя Кънева

Най-красивата Българка за 2021 година е Сара Младенова от Шумен. Красавицата беше коронована на конкурс в столицата в събота вечерта. Добрата новина се разнесе светкавично, а шуменци изпълниха социалните мрежи със заслужена гордост. Сара е на 17 години и е 11 клас в СУ “Йоан Екзарх Български”, в паралелка с испански език. Хубостта ѝ наистина е впечатляваща. И не само това. “Сара е изключително добър човек, познаваме я още от първи клас”, казват учителите и директорът на престижната хуманитарна гимназия Валя Тодорова.

Какви качества трябва да притежава бъдещата \Мис България”? Този въпрос задали на Сара на финалния кръг от конкурса. А тя смело отговорила: “Според мен трябва да притежава естествена българска красота, да бъде добра, да има добро сърце, да обича да помага на хората, да е дисциплинирана, реализирана, да е всеотдайна в нещата, които прави и с които се захваща”.

Невероятно, но въпреки крехката си възраст, шуменката покрива всички тези критерии.

По лицето на красивицата няма никаква външна намеса и химия, всичко е естествено. Дори устните, за които често я подпитват. “Генетично са ми по-големи”, категорична е тя. Благодарна е за хубостта си на двамата си родители. Признава, че понякога ѝ е минавало през ум да “пипне” нещо, но заявява, че не би го направила, защото най-важна е естествената красота.

Сара е висока 180 см и тежи 64-65 кг. Може да се каже, че е самоук модел, не е част от агенция. През 2012 г. за първи път спечелила Мини Мис Североизточна България.

Не пази никакви диети, дори обожава да приготвя торти и мъфини, но рядко ги консумира. Ключът към хармоничното ѝ тяло е спорта. Тренира фехтовка активно повече от 8 г. и е в националния отбор за кадетки и девойки. Майстор е на рапирата. По интелигентния спорт на толерантността я запалил баща ѝ, който е бивш национал и неин треньор.

Сара е в спортна зала “Плиска” всеки ден по три часа, понякога тренировките ѝ са по-кратки, но двуразови. Намира време дори да тренира първокласници, бъдещи фехтовачи. Амбицията ѝ е да бъде пример за малки деца и такива в неравностойно положение, защото фехтовката е малко развит спорт у нас, а иначе е много полезен и трябва да се популяризира.

Сара казва, че се чувства еднакво добре и в специалния костюм на фехтовач с рапира в ръка и в бална рокля на подиума. През 2019-та година обаче, се наложило да избира между двете и тогава спортът надделял. Сара спечелила конкурса Мис Шумен и трявало да представи града на Мис България. Датите съвпаднали с европейската купа в Австрия и момичето избрало рапирата. Не съжалява за решението си. Първо, тогава била вложила много труд, готвила се упорито за състезанието. А и преценила, че е още малка да се впуска в надпреварата за Мис България. Оказала се права в избора, защото в Австрия имала най-доброто представяне от всички българи.

И второ, съдбата винаги си знае работата - сега, три години по-късно, короната е на нейната глава. Случилото се така, че през 2021 г. Шумен изпратил отново “красавица 2019” на конкурса, защото пандемията провалила тазгодишния конкурс.

Щастливата Сара признава: “Не очаквах короната. Бях се настроила да се забавлявам, да се запозная с много хора, да ми бъде интересно, но нямах големи надежди, а ето, че се случи”. Категорична е, че всяко едно от 16-те момичета участнички било много красиво и конкуренцията никак не била малка.

В залата кураж ѝ давали майка ѝ и едни от тримата ѝ братя. Първа да я поздрави звъннала най-добрата ѝ приятелка Маргарита и оттогава телефонът ѝ не спира да звъни.

След конкурса ѝ предстоят много ангажименти, събития, фотосесии, участие в “Мис Планетя” и разбира се, продължава училището. За сега онлайн. Сара казва, че е най-добре да са в класната стая, но щом обстановката го налага, “така да бъде”. Успехът на “Мис България” е между много добър и отличен, а любими са ѝ българският и литературата.

Обича да общува с хора и затова една от амбициите ѝ е да учи журналистика. Със сигурност ще остане в България. “Винаги съм се чувствала по-добре тук. Като съм ходила на състезания и лагери в чужбина, винаги ме е хващала носталгията и не мога да си представя да живея в чужбина”, признава шуменката.

Всички от силния пол, които вече са запленени от хубостта на Сара, трябва да знаят, че сърцето ѝ е заето. Приятелят ѝ е шуменец и учи в столицата.

 

Желая ѝ успех, смело напред и нагоре

Момичето е изключително красиво, много съм щастлива, че точно на нея предадох короната. Тя е като кукла, изписана. Досега са гледали да избират по-големи носителки на титлата, тя е по-малка, трябва да има силна психика, защото винаги има и негативни реакции. Аз мисля, че тя няма да има този проблем, защото е изключително красива. Пожелавам ѝ успех, смело напред и нагоре. Събитието и тази година беше на много високо ниво, поздравление за организаторката Ирина Папазова. Припомних си емоциите от миналата година, репетициите по 14 часа, само положителни емоции пазя.

Мис България 2020 Венцислава Тафкова

 

Много Шумен... за нищо?

Не зная какви са били критериите и журито, но симпатичното момиче от Шумен просто няма друга конкуренция. Вероятно поставено в компанията на по-различни кандидатки, тя щеше да се класира на по-задни места. Странно, че след Роси Иванова, избрана за 2005 година, сякаш нямаме ярка мис, с която страната ни да се отъждествява.

ПР експертът лорд Евгени Минчев

 

Всеотдайна към семейството си

Със Сара сме първи братовчедки. Имаме страхотни спомени заедно, но няма как с няколко изречения да ги опиша. Освен че е много добра като човек тя е всеотдайна към семейството и приятелите си. Бях сигурна, че тя ще грабне короната! 

Петина Солакян, бизнесдама

 

Гордеем се с нея

Още едно страхотно постижение на Сара. Много се гордеем с нея, винаги е била изявена. Тя произлиза от спортно семейство и е сериозно момиче. Успява в две такива различни сфери. В света на фехтовката много се надявахме точно тя - момиче и шампионка от спортните среди - да спечели “Мис България”.

Ивайло Воденов, национален треньор по фехтовка

Шуменките са специални

Най-красивата българка Сара казва, че освен външната красота, която първо виждат очите, много важно е и душевното състояние на един човек: “От вътрешната красота идва и външната, те винаги са неразделни”. Според нея, всяка една жена е красива по свой собствен начин, а българките отдавна са признати като едни от най-красивите жени в света. Колкото до шуменките - отличават се и не случайно Сара не е първата Мис България.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Силуети