Сари се извини на „Ювентус“ за среден пръст

Само преди една година Маурицо Сари дойде в Торино, показвайки среден пръст на привържениците на „Ювентус“. По това време опитният специалист бе начело на големия съперник „Наполи“. А грозният инцидент се разигра при пристигането на гостите на „Алианц Стейдиъм“. На всичкото отгоре „небесносините“ спечелиха двубоя с 1:0, поставяйки под напрежение лидера в Серия А. Сега, четиринадесет месеца по-късно, всичко изглежда забравено. В четвъртък по обяд Сари бе представен официално като треньор на „Старата госпожа“. И логично един от първите въпроси бе свързан именно с жеста му от 22 април 2018 година.

„Беше грешка - призна Сари по време на пресконференцията, предизвикала сериозен медиен интерес. - Реагирах прекалено на 10-20 глупави идиоти, а не към феновете на „Ювентус“. Казах същото и тогава. Когато има 40 000 души, винаги ще се намерят 10 идиоти, които плюят по теб, после дойде реакцията ми. Но аз не считам онези хора за почитатели на „Ювентус“.

А преминаването му в шампиона на Италия не бе прието добре и в Неапол, където работи в продължение на 3 години.

„Изкарах прекрасни години там. От уважение към феновете, избрах да отида в чужбина, въпреки че имах семейни проблеми. Но сега изборът ми е логичен и няма нужда да питам някого какво да правя. „Ювентус“ показа огромна решителност, когато ме поиска. Прекрасното отношение ме убеди.“

Сари обеща, че клубът ще продължи да преследва най-голямата цел – триумф в Шампионската лига, който убягва на отбора вече 23 години. Иначе 60-годишният специалист, работил за последно в „Челси“, където спечели Лига Европа, показа увереност и в бъдещите си отношения с Кристиано Роналдо. Двамата се очаква да имат среща в Гърция, където нападателят е на почивка.

„Още не знам дали ще посетя Роналдо, ще го организираме в близките дни – обясни италианецът. - От години тренирам страхотни футболисти, но с Кристиано минавам на следващото ниво. Това е човек с купища рекорди, надявам се да постави още и аз да имам заслуга.“

На Апенините вече се говори сериозно, че едно от новите попълнения това лято ще бъде Жоржиньо. Националът на Италия е любимец на Сари, а двамата работиха съвместно първо в Неапол, а след това и в Лондон. Споменаваната сума по сделката е 52 млн. паунда.

Коментари

Задължително поле