Саудитски принц поиска „Юнайтед“

Саудитски принц иска да купи „Манчестър Юнайтед“. Мохамед Бил Салман и семейството му притежават около един милиард евро. Мечтата на принца е да направи „дерби“ с шейх Мансур, собственика на „Манчестър Сити“ от Абу Даби.

Ако семейство Глейзър, американските шефове на „червените дяволи“, се съгласят да продават, то цената на клуба ще е около 3,5 милиарда евро. За саудитите тя не е проблем. Страната вече инвестира богато във Формула 1 и в маркови боксови мачове. Аврам Глейзър, един от президентите на „Юнайтед“, наскоро е бил в Саудитска Арабия. Още от 2013-а американското семейство е готово да се раздели с футболния си бизнес, но не на всяка цена.

В същото време „Манчестър Юнайтед“ е готов за пълна промяна – с или без Жозе Моуриньо. Чистката може да започне с вратаря Давид де Хеа. Испанецът не желае още да подпише нов договор за подобрена заплата. Капитанът Антонио Валенсия дори би си тръгнал като свободен агент. А белгийският нападател Ромелу Лукаку призна, че мечтае за трансфер н „Ювентус“ и партньорство с Кристиано Роналдо.

Моуриньо ще се опита да вземе балкански квартет на стойност 220 милиона евро. Иван Перишич, Сергей Милинкович-Савич, Анте Ребич и Никола Миленкович са в полезрението на Специалния. Но още не се знае съдбата на треньора, който в събота се връща за дерби при „Челси“ - отбора, с който три пъти стана шампион на Висшата лига.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят