Лондонската полиция: Атаката в джамията не е тероризъм

До 10 980 лв. заплата за шеф в държавна фирма Годишните бонуси ще бъдат до около 40 хил. лв.

Шефът на спортния тотализатор: Бяхме пред катастрофа заради игрите на Божков Няма да бъдем по-слаби, нито в дизайн, нито в класата на игрите, обеща Дамян Дамянов

БСП-София ще отбележи Деня на защитника на Отечеството с поднасяне на венци и цветя на два паметника

Джулиан Асанж моли Франция за политическо убежище

Фирмите ще тестват софтуера за продажби

Турция провежда операция срещу сирийските сили в Идлиб

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 21 февруари 2020

Взимат субсидиите на фермери, палили стърнища Пожарната ще уведомява фонд “Земеделие”

Предлагат по-строги присъди за хакери (обзор)

Борисов преди заседанието на Европейския съвет: Подготвен съм да бъда диалогичен (СНИМКИ)

Нападател намушка мъж в джамия в Лондон

Съдът прекрати съдебното производство за унищожаване на пясъчни дюни на Каваците

Aрестуваха директора на ТЕЦ „Бобов дол“

Дядо влиза в затвора за умишлен палеж Събирал газови бутилки, за да ги подпали за отмъщение на съседа

САЩ, а не Русия е заплахата Хората по света се страхували най-много от Америка

Снимка: Архив

Усилията за демонизирането на Москва били напразни

На Мюнхенската конференция по сигурността бяха оповестени любопитни социологически проучвания, чиито резултати изненадаха западните медии и анализатори. Така например британската преса, която изигра съществена роля за разпалването на антируски настроения по света, бе откровено шокирана от факта, че жителите на планетата смятат Америка за по-голяма заплаха за света, отколкото Русия или Китай. Шокът е напълно разбираем, защото се оказва, че усилията по демонизирането на Русия са били напразни.

Анкетата, проведена от известната компания за социологически проучвания Pew Research Centre, показва, че хората по света се страхуват много повече от Америка с нейната непредвидима външна политика. Най-неочаквано за мнозина дори жителите на страните-съюзници на САЩ и техните съседи, изразяват подобни опасения. Така например 46% от жителите на Канада смятат, че САЩ представляват заплаха за страната им. За сравнение данните за Русия и Китай са съответно 32% и 31%. А в Мексико 64% от населението се страхуват от по-големия си съсед, докато само една трета виждат заплаха в Русия или Китай. Оказва се, че и в Германия, Франция, Япония и Южна Корея, тоест в страните, които традиционно се смятат за близки съюзници на САЩ, американците са възприемани като по-голяма заплаха, отколкото руснаците.

Коректността на това изследване бе потвърдена и от друго допитване, представено на конференцията в Мюнхен. Според анализ на общественото мнение, изготвен от германската фондация „Фридрих Еберт“, 50% от германците възприемат САЩ като заплаха за света, докато само 33% смятат същото за Русия. Във Франция от Америка се страхуват 24 процента от населението, а от Русия – 12%. Оказа се, че във Франция, например, само 33% от хората одобряват антируските санкции (против са 43%), а в Германия – едва 17% са „за“ срещу 75% „против“. Даже в Латвия, където местната преса се опитва всячески да очерни руската външна политика, против режима на санкциите се обявяват 59 процента от населението.

Това на практика означава, че усилията на западните агитатори за тоталното демонизиране на Русия се оказват ако не напразни, то поне недотам ефективни, колкото им се искаше.

(Превод: “Гласове”, със съкращения)

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (24)

 1. Русофобията е СРАМ И ПОЗОР за човечеството ! каза:

  Русофобията е престъпление и трябва да се наказва със закон.

  1. В ПСИХОЛОГИЯТА това се нарича:
   СТОКХОЛМСКИ СИНДРОМ!!!
   По ПРОСТИЧКО обяснено (като за БЕЗМОЗЪЧНИ ПИЗДОСТАНСКИ АЛКОХОЛИЗИРАНИ ТЪПОГЛАВЦИ) се свежда до следната сентенция:
   „ЖЕРТВАТА ОБИЧА НАСИЛНИКА (И НЕНАВИЖДА ОСВОБОДИТЕЛЯ)“
   Научните изследвания са ДЕСЕТКИ!
   Нах ХАРАКТЕРНОТО е в Беслан – ПИЗДОСТАНСКО УЧИЛИЩЕ (както и в театър НОРД, също в пиздостанска капутиландия).
   Влизат ВЪОТЪЖЕНИ ТЕРОРИСТИ (ПИЗДОСТАНСКИ ГРАЖДАНИ, разбира се), които ЗАТВАРЯТ ВСИЧКИ ДЕЦА И УЧИТЕЛИ в училищния спортен салон! След известно време, ПО ЗАПОВЕД на джудженцето путю первий, В САЛОНА НАХЛУВАТ капутските спецчасти (наречени „спецназ“ – части със СПЕЦиално НАЗначение) и започват да „освобождават“заложниците КАТО СТРЕЛЯТ НАРЕД ПО ВСИЧКО, КОЕТО МЪРДА!!!
   Така от ВСИЧКИ ЗАЛОЖНИЦИ ОСТАВАТ ЖИВИ САМО ЧЕТВЪРТ (25%)!
   Живите и до ден днешен казват, че ако КАПУТИТЕ НЕ БЯХА АТАКУВАЛИ – ДНЕС ЩЯХА ДА СА ЖИВИ ПОНЕ 95%!!!!
   Ето това е СИМПАТИЯ КЪМ ТЕРОРИСТИТЕ + НЕНАВИСТ КЪМ „освободителя“!

   Същото е и в тази статия – НЯМА ДЪРЖАВА, в която САЩ ДА СА ЛИКВИДИРАЛИ КАКВАТО И ДА Е СОБСТВЕНОСТ и да са оставили хората да умрат от глад!
   Но са ЛОШИ ОСВОБОДИТЕЛИ!!!
   Както и обратното – НЯМА ДЪРЖАВА В СВЕТА, в която да е СТЪПИЛ КАПУТСКИ БОТУШ и в нея да не е ЛИКВИДИРАНА КАКВАТО И ДА Е СОБСТВЕНОСТ и хореата да не УМИРАТ ОТ ГЛАД НАЙ-ВЕЧЕ В „купонна“ система!!! Както и НЯМА ДЪРЖАВА, КОЯТО ДА Е ВЪЗСТАНОВЕНА СЛЕД ВОЙНА С ПИЗДОСТАНСКИЕ ДЕРЕВЯННИЕ (разбирай рубли)!!!
   Но ПИЗДОСТАН, ТЕРОРИСТ НОМЕР ЕДНО Е добричък!!!

   Страхотна статия, само дето ще кажа едно нещичко – КРИЕ СЕ ПОД МАСТА ЕДНО МОМИЧЕНЦЕ и се моли: „НЕКА ДОЙДЕ ХИТЛЕР! САМО ДА НЕ ИДВА СТАЛИН!“
   Момиченцето е малко и живее в Линдчопинг Швеция! След време ще напише НАЙ-ХУБАВАТА ДЕТСКА КНИЖКА – Виктория Есперанса!
   Казва се АСТРИД ЛИНДГРЕН!!!
   Малка, а вече МЪДРА!!!

   1. Фалшив, оти не си евеш минджата майчина ? Пиши си с некой друг ник.

  2. А РУСОФИЛИЯТА /по български/ е особен вид социално-сексуална девиация, при която т. н. „русофили“ безплатно лъскат – и целуват казашкия ботуш вече 140 години… Виж, русофилията на сърбите е друго нещо – там сиренето е с пари, сърбите са с Русия само за кяр, и това на всички е ясно.

 2. Аааа, не!
  Това е хибридна война ще каже слабоумният цветанов и ехото та още по слабоумните фенове на жерб и ценностите на пребоядисаните бкп-еисти ще поеме сигнала…

  1. Ей, цървул вонящ, забравил си халбе зейстра и луканов. Забравил си и тъпотията си за хапчетата. Вземи се гръмни, бе едеот!

   1. Но не съм забравил плевнята, нали?!
    И ки вземи хапчетата…

 3. Толкава много дрънкане на уръжие , свърхзвукови
  ракети , милиони мега тонови ядрени бомби и на
  света не му пука от Путин!!!! Той нещастникът се
  заканва а пък те за жени си мислят и го
  премятат на другата страна. …

  1. Кой се заканва бе, глупендър….. Точно САЩ, се заканва, а Путин, говори за реципрочни действия.

  2. да беше грамотен и адекватен – да схванеш.
   пий си по-добре хапчетата…

 4. Когато започна да чета пропагандата на РИА „Новости“, значи е дошло време за психиатър. Затова ли Тръмп иска стена на границата с Мексико? Затова ли ограничава емиграцията? Май редактора на РИА „Фашисткая пропаганда“ трябва да ходи на психиатър.

  1. руси, ти напълно отговаряш на максимата луд умора няма 🙂 имаш и друг плюс, който ти помага още повече. Баща ти те е направил през носа на макя ти, даже не се опитал да те направи през задния двор както са правени истаналите крадливи и лъжливи герберски шопари. Колкото -х-а-м-а-в-и- родителите ти, ти трижди по -х-а-м-а-в- от тях си се пръкнал 🙂 🙂 🙂 Да та ева в -к-а-п-у-т-я- миризлив 🙂

  2. времето ти за психиатър е минало отдавна…

 5. До русофоб: Ти не си русофоб, а мислещ човек. Руснаците нападаха Грузия, Украина, подготвят vойна след война. Те са проблема. Американците искат свобода, демокрация с цел взаимна търговия/печалба. Не искат да zаробват никого, това им е скъпо – ето това е записано в тяхната външно политическа доктрина формулирана в началото на 20 век. Това не е променяно оттогава. А кажете ми колко строя се смениха в Русия, Съветски съюз – напред, назад, комунизъм, циганизам, капитализъм, и сега бандитизъм.

  1. Ти, не си Митко. Ти си овчарчето Калитко.

   1. Това ли са ти аргументите против? Срамно е за Русия, че толкова невежи, елементарни и невъзпитани хора защитават фашисткия режим. Никой на този свят няма да приеме личните обиди за аргумент.

  2. „мислещ“ относно фоба е палко перверзно казано, но виж, тролеща отрепка по-му пасва.
   относно теб – хубаво е, че попиваш пропагандата – тя затова е и измислена… но това не те прави образован, мислещ или поне адекватно разбиращ света.

 6. Типично руска демагогия. По тая логике ние сме върха, защото никой не го е страх от нас. Ами естественно, че света не го е страх от Русия с голия и задник. И благодарение на акериканците и НАТО голия задник, но въоръжен до зъби, не е чак толкова страшен, защото не може да изпозва оръжието си както би му се искало. А от Китай не се страхуват само пълни кретени – те вече са и икономически силни, че полека лека се и въоръжават. И освен това не се свенят да използват де що има мръсни трикове на всякакви нива – от крадене на технологии, до „инвестиции“ и тихо наводняване на други страни с китайци. Агресията им е типично в стила на поднебесната – разчетена за 50 – 100 години напред, а не за утре. И това е най-голямата заплаха за света. Малоумните руснаци с илюзиите си, че могвт да се съюзят с Китай срещу лошия запад само способстват на кмтайската стратегия. Сибир лека полека се превръща в китайска провинция. Има области, където разрешения за преминаване (например на негабаритни товари) се иска от …китайската компания, която владее ( под формата на аренда за 50 и повече години) огромни територии, които се използват за производство на претъпкани с химия селскостопански продукти, с които се пълни руския пазар. Да не говорим за цели отрасли в нефтената и минната индустрия (в Русия, Казахстан, Узбекистан и т.н.) които са вече над 50 5 в ръцете на Китайски компании. И т.н. – този списък може да продължава до безкрай.

  1. гадните руснаци от Friedrich Ebert Foundation
   //www.fes-vienna.org/fileadmin/user_upload/documents/Security_Radar_2019_Key_Findings.pdf
   страница 24

 7. Да учат китайски в русия.Хахахаха Сибир ще изчезне.

  1. ще!
   преди или след България?! щот мен това ме интересува….

 8. Всички войни, цветни революции, преврати и сваляне на законна избрана власт, всичко това е дело само на САЩ. Всички са се вцепенили от страх, че могат да бъдат свалени от власт и за това лижат краварските дта. Само Русия и Китай не цепят басма на краварите.

 9. Да живее братска РУСИЯ!!!!!!Смърт за нейните врагове!!!!!!!!!!!!

 10. Тия откриха топлата вода !! – Браво ! – то това се знае отдавна от всички.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.